resim
Radja Nainggolan
Takım:Bhayangkara
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.77
Uyruk:Belçika
  • 66
    aynı gün başlığına bir kere daha yazdığım için özür diliyorum ama alınmaması belçika ve martinez için ilerde sıkıntı çıkartabilecek adamdır.

    öncelikle daha evvel de yazdığım üzere dünyadaki en iyi box to box orta sahalardan biridir. bunun kurucusu patrick vieira dersek, daniele de rossi, yaya toure’den sonra jenerasyonun en iyisi olarak sayılabilecek arturo vidal’ın - ofansif yön ve kafa topu açısından - bir tık altıdır; bunlar 90-94 bandında seyreden heriflerken nainggolan 87-88 dir. 90+ bandındaki elemanların en kısası 1.80. de rossi ve vidal dışındakiler + 1.90 iken nainggolan 1.76; bunu neden söylüyorum, kafa toplarında diğerleri kadar etkili olamamasının normal olduğunu izah etmek için.

    gelelim alınmama mevzuuna; martinez konu ile ilgili olarak “ben geldiğimden beri takımda herkes belli bir rol üstlenecek şekilde oynuyor; nainggolan birinci sınıf bir oyuncu ancak biz milli takımda kendisine takımındaki rolü sağlayamayız.” demiş. kimse de çıkıp “be amk dendoncker’in yaptığı neyi yapamıyor radja” dememiş; en azından yüzüne karşı.

    radja belçika’da inanılmaz sevilen bir adam; sigara kullanmasını da sikleyeceklerini sanmıyorum çünkü son dünya kupasını kazanan italya kadrosunun da %80’i sigara içiyor. bu seviyede antrenman yapan adamda sigara kariyeri kısaltır; oyun kalitesine etki etmez. takımdaki diğer orta sahalar buna göre daha sessiz sakin ki martinez böyle adamları sever; gel gör, yukarıda saydığım ikameleri gibi bu adamın işini yapan adamın zaten akli dengesinin tamamen yerinde olması mümkün değil.

    günün sonunda belçika ya kupayı alacak, ya da radja tercihi yüzünden (ki witsel’in nasıl döneceği tam bir muamma, fellaini dembele dendoncker de bruyne orta sahası da iyi orta sahalara karşı ezilebilir) martinez’in işine son verilecek.

    bu arada kendisi, milli takım kadro tercihi sonrasında sikerim seni roberto diye milli takımı bıraktığını açıklamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın