resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1624
    2017/18 şampiyonluğunun baş mimarlarından olan futbolcumuzdur. bireysel olarak bakılınca 13-14 oyuncunun her birisi ayrı hikaye yazdılar ve yer ettiler bu şampiyonlukta, tolga, serdar, linnes, donk, gomis, muslera... çok beğenmediğimiz belhanda ve feghouli bile kesinlikle katkı verdiler. lakin ben 1 numaraya bu arkadaşı koymak istiyorum. 29 yaşındayım, çok kanat geldi gitti, abartmıyorum oyunumuza böyle bir etki yapabileni görmedim. ribery tabi ki çok iyiydi, ama pek bir şey anlamadık. sonra keita geldi, o takımın en büyük hücum silahıydı ama yine sürekliliği sağlayamadı. sonra da bruma'da yaşadık benzerini, yine yarım kalan istikrarsız bir hikaye. bu 3 isim de garry'den büyük isimlerdir belki, lakin takıma etki başka bir olay. gerçi o 3 isim takımlarını şampiyon yapamadı, garry sonunu da taçlandırabildi, belki bunun havasıyla da böyle düşünüyorum.

    ne kadar planlı yapıldı bilemiyorum tabi ama, daha önce de yazdım, galatasaray futbol takımında gördüğüm en profesyonel iş oldu bu aslanın transferi. takımda genç portekizli kanadımız iyi işler yaparken, devre arasında nispeten ucuza, benzer özellikte bir adam getirdik. biraz pişirdik, sezon sonu genç portekizliyi okutup, yerine bu aslanı monte ettik. aldığımız verim arttı, para cebimizde kaldı. şunu çok değil 2-3 tane daha yapsak sırtımız yere gelmez. kimin emeği varsa allah razı olsun, özendiğimiz porto, atletico madrid vs benzeri iş yapmış olduk.

    seneye bu performansı gösterebilir mi bilemiyoruz tabi ama, büyük övgüyü haketti aslan parçası. oyununun eksik yönleri elbet var, pas şut tercihleri zayıf, ama pasları da şutları da fena değil. oyun zekasına zaman zaman laf edilince insanlar kızıyor ama burada kötü bir anlam yok. zaten bu kadar dribblingle oynayan bir oyuncuda, fiziksel olarak çok mantıklı düşünmesi zorlaşır. önder özen gibi söyliyim, nabız o kadar yükselmişken son pası görüp atınca, hazard, di maria falan oluyorsun zaten. genelde satılması yönünde bir görüş var önümüzdeki sezon için, iyi para getirir gözüyle bakılıyor. bana kalırsa önce belhanda ve feghouli'yi denemek gerek, onlardan para getirebilirsek garry kalmalı. ligde gole bu kadar rahat gitmemizi (bir çalımla çizgiye inerek veya gomis ile bir verkaç yaparak) sağlayacak bir kanat oyuncusunu ne kadara getirebiliriz onu da düşünmek lazım. havuzumuzda var ise yine belçika, hollanda liginden böyle pırpır oyuncu, denenebilir ama yoksa kalmalı, hatta diğer kanada da benzeri konulmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın