resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 2623
    mevcut futbol piyasasının şartlarında düşünürsek 2-3 sezon içerisinde 40 milyon eu'luk bir defans oyuncusu olma ihtimali, olmama ihtimalinden fazladır.

    hakkında formayı kapmadan önce yazdığım iki entry var. biri 23 ocak 2018 tarihli.
    --- alıntı ---
    eğer galatasaray'ın tapulu futbolcusu olsaydı fatih terim kesinlikle kendisini ilk 11'de değerlendirirdi. özellikle de ali sami yen'deki maçlarda. çünkü hızlı. defans hattı önde oynayan takımlar için birebir... ancak tapulu malımız değil. oyuncunun yetişmeye ve gelişmeye ihtiyacı var. elinizde an itibarıyla daha iyi bir stoper varken galatasaray'ın denayer'i yetiştirecek gücü ve lüksü yok. dolayısıyla sanıyorum sezonun geri kalanına faydalı bir rotasyon oyuncusu olarak devam eder. 22 ocak 2018 kayserispor galatasaray maçı'nda olmasaydı yerine koray oynayacaktı. dolayısıyla takımın tamamlayıcı bir parçasıdır. sıkıştığınızda sol bek, sağ bek ve ön libero olarak da kullanabilirsiniz. bana göre önemli bir kadro zenginliği.

    eksiklerini sıralayabiliriz... en büyük eksiği pozisyon alması. pozisyon alma sıkıntısını hallederse beraberinde hava toplarındaki sıkıntısı da bitecektir. zira sıçrama yeteneği yüksek ancak yanlış pozisyon aldığından kafayı ekseriyetle rakibe vurduruyor. bu kendisi için kritik eşik. bana göre futbolun pratiği kadar teoriğine de çalışmalı. diğer sorunları rahatlıkla çözülür. pozisyon almayı öğrenirse bir kaç sezon içerisinde manchester city defansının başrol oyuncusu olarak görürüz denayer'i. bülent korkmaz ışığı 30 yaşından sonra gördü. denayer'in de önünde mükemmel bir defans oyuncusu olmak için epey zaman var.
    --- alıntı ---

    diğeri ise 20 mart 2018 tarihli

    --- alıntı ---
    eğer galatasaray tapusunu alırsa orta vadede takımın önemli oyuncularından biri olacaktır. ve hatta şunu söyleyebilirim ki tam fatih terim'in aradığı isimdir. hızlı ve güçlüdür. aslında hava toplarında da etkili olabilecek bir futbolcu. iyi sıçrıyor, öyle şarj etmesi falan da kolay değil denayer'i. ama pozisyon almasıyla ilgili sıkıntıları var.

    pozisyon alması ile ilgili sıkıntılarını ben 30 yaşındaki bülent korkmaz'ın sıkıntılarına benziyorum. o yaşta adam etmişti fatih terim bülent korkmaz'ı. denayer de potansiyeli yüksek bir isim. pozisyon bilgisindeki ufak tefek artışlarla çok önemli bir defans oyuncusu haline gelebilir.

    bana göre hiç sakatlık yaşanmaması halinde konuşuyorum, önümüzdeki sezonun bir anından sonra maicon'u kesebilir. maicon superlig için çok iyi bir defans. ayağı düzgün. hava toplarında dominant. lider özelliği de var. fakat fazla ağır kalıyor. o nedenle fatih terim pasaportunu da düşünerek serdar aziz'i ilk tercih olarak defansa yazar diye düşünüyorum. işte bahsettiğim aşamayı katederse ki kimi maçlarda bundan örnekler gösteriyor bize, o zaman denayer maicon ile ciddi şekilde forma rekabetine girebilir.

    henüz 22 yaşında. bu gün defansımızda çok önemli olan serdar aziz'in 22 yaşındaki hali de şimdikinden çok daha zayıftı. sedar aziz yaşına geldiğinde yani 26 yaşında bence denayer superlig'in çok çok üzerinde top oynayabilecek bir potansiyele sahip. özetle orta ve uzun vadede iki aşamada sabır istiyor bana göre. ama ikisinin de karşılığını verme potansiyeline fazlasıyla sahip. bence oyuncunun en büyük eksisi sakatlığa olan yatkınlığı.
    --- alıntı ---

    bana göre jason denayer fatih terim'in 9 sezonluk galatasaray kariyeri boyunca arayıp da bulamadığı defans oyuncusunun ham halidir. hızlı, hamleli, top tekniği ve oyun kurma becerisi yüksek, atletik, kalıplı... potansiyeline ulaşırsa ne havadan geçit verir ne de yerden. en büyük sıkıntısı mental eksikleri. ama mental eksikleri derken denayer'i dany'den ayırmak lazım. bunların hiç biri giderilemez eksikler değil. mesela yarım sezonluk periyodda bile hava toplarında inanılmaz bir gelişim gösterdi. zaten denayer ilk transfer olduğu sezon hava toplarında etkili bir isim diye takıma katılmıştı. anca daha rekabetçi bir ligde açıkcası pozisyon alma konusunda eksik kaldı. hep diyorum, podolski galatasaray'dayken de galatasaray'ın hava toplarında en etkili hücumcusu eren değil podolski'dir diyordum. çünkü fazla açıklama yapmaya gerek yok, tek kelime tüm galatasaray taraftarına yeterli olacaktır. nagatomo. evet iyi pozisyon alıyorsanız takımın en kısası da olsanız en çok hava topu kazanan ismi olursunuz. suat kaya da böyleydi. adam kornerlerde bir sürü kafa golü atmıştır. inanmayan araştırsın. sayısına şaşıracağınızın garantisini veririm. fırsatımız varsa mutlaka tapusunu alıp 5 sezonluk kontratı basmalıyız. zaten 2 sezondan fazla elimizde tutabileceğimize inanmıyorum. bu transfer bana göre denayer açısından da önemli. premier lig'e geri dönerse 1 sezonunu daha boşa harcayabilir. ancak galatasaray'da harcamayacak. o gelişimi gösterecek. çünkü oyun mantalitesi özelliklerine birebir uyumlu bir teknik direktörle çalışacak. daha da önemlisi fatih terim denayer'e aç. dany'le real madrid karşısında başarıyı yakalamış bir teknik direktörden bahsediyoruz. denayer'e katabilecekleri gerçekten çok fazla. denayer ile galatasaray arasında oluşmuş aidiyet hissi bir yana, bu oyuncunun kariyer planlaması için gerçekten kritik önem taşıyan bir nokta.

    3 milyon, 4milyon eu... ederi neyse transferi mümkün olduğu taktirde mutlaka takıma katılmalı. bana göre kalırsa önümüzdeki sezonun kilit oyuncularından olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın