• 41
    manevi değerinin paha biçilemeyeceği, türkiye sınırları içerisinde en çok bize yakışan ve yakıştığı üzere en çok bizim kazandığımızdır.

    2017/18 sezonu şampiyonluğunun kulübümüz açısından maddi yönü de inanılmaz derecede kritik. aşağıda vereceğim rakamlardan sonra sizin de kafanızda mutlaka bir resim canlanacaktır. ben diyeyim çölde su gibi, siz deyin uzay boşluğunda bir nefes...

    şampiyon kulübe 30 milyon türk lirası ödeniyor. bunun yanında ligimizin ayakbastı parası da aynı miktar, 30 milyon türk lirası. şampiyon olan kulüp, eğer daha önceden de şampiyonluk sahibiyse, her şampiyonluğu başına 2.7 milyon türk lirası daha bonusa sahip oluyor, kasamıza buradan giren para 54 milyon türk lirası.

    yayın havuzundan kasamıza girecek para da kabataslak olarak 100 milyon türk lirası. ayrıyeten kulüpler her galibiyete 2.2, her beraberliğe 1.1 milyon türk lirası ikramiye kazanıyorlar. 56.1 milyon türk lirası ediyor buradan da kazancımız.

    şampiyonlar ligi ise apayrı bir dünya. grup etaplarına katılmamız, üstüne üstlük bir de katılan tek takım olmamız halinde gruplarda 0 çeksen dahi kasana koyduğun kemiksiz miktar 35 milyon euro civarlarında.

    şöyle 20 mayıs 2018 tarihiyle kasamıza girmiş-girecek toplam hasılata bir bakalım: 452 milyon türk lirası!

    yalnızca turnuva gelirleri olarak şu şampiyonluk resmen belimizi doğrultacak düzeyde gelir getirdi. bunun içerisinde store gelirleri, gelecek sezon kombine satışları, sponsorluk anlaşmaları vs. yok. şampiyonlar liginde galibiyet başına 13 milyon türk lirası kazanıyoruz, onu da eklemek gerek... (0 çekmiş olsak bile gelecek geliri yazdım yukarıya, beraberlik 7 milyon türk lirası civarında.)

    ceza diye uefa'dan gelen ödüller ise işin cabası. bonservisten zarar etme ihtimalimiz yok. maaş bütçesi düşüyor, ota çöpe para verme ihtimalimiz yok.

    güzel bir düzen oturtursak ve yine eski günlerdeki gibi ligimizi domine edip avrupa'da üst turlara çıkan bir ekip olmayı başarabilirsek, riva ve florya gelirleriyle -her ne kadar beklentimizin altında da olsa- kulüp tarihinde ilk defa borç yükünü iyiden iyiye sırtımızdan atabiliriz.

    işin özü biz, bize yakışan şampiyon sıfatını bundan sonra kimseye kolay kolay vermemeliyiz. ondan sonrası domino taşları gibi gelecektir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın