• 35
    ali saydam'ın olayla ilgili yazısı...

    http://www.aksam.com.tr/...herkes_kaybeder.html

    bir basketbol takımı oyuncusunun formasıyla başka bir oyuncuyu sahaya sürmek gerçekten bir kriz midir? evet krizdir.

    krize sebep olan veya olanlar kimdir? maç esnasında oyunu ve oyuncuları yönetmesi gereken teknik ekiptir.

    teknik ekip görevinde hata yapmış mıdır? bal gibi yapmıştır.

    bu kötüye kullanım kararı kimi bağlar? kararı alanları ve uygulayanları bağlar.

    teknik ekibin kabahatine karşılık öne sürdüğü bahane veya bahaneler kabul edilebilir mi? hayır!

    sadece galatasaray için değil herhangi bir takımın, şirketin, kişinin başına benzer bir olay gelse öncelikle ne yapılması gerekir? niyetine, bahanesine, özrüne bakılmadan takımla veya şirketle ilişiğinin kesilmesi ve sorumluların cezalandırılması gerekir. kaldı ki galatasaray basketbol takımı teknik heyeti için de sonuç bu şekilde cereyan etmiştir.

    böyle bir durumda hiç yapılmaması gerekenler nelerdir? kelle avcılığı ve intikam alma arzusu! çanak çömleğin patladığı an itibarıyla galatasaray spor kulübü gerekeni yapmıştır. hatta biraz da fazlasını yapmıştır. son yıllarda galatasaray'a ciddi katma değer sağlamış, emek vermiş, galatasaray markasının yönetiminde önemli başarılar elde etmiş yönetim kurulu üyesi yiğit şardan'ın istifasının fazla ve üzücü olduğunu düşünsem de onurlu bir davranış olarak algılanacağını söylemeliyim.

    ancak... bundan fazlasını istemek, sırada kim var, sorusunu sormak veya sordurmak; sırada olanların ismini zikretmek; işi adnan polat'a götürmeye çalışmak, 'birilerinin bu işten çıkarı mı olacak', 'bu işte başka bir iş var', 'misilleme mi yapılıyor' şaibelerini yaratmak, sadece galatasaray'a değil, başta tüm spor kulüpleri ve sporcuları olmak üzere ülke markasına, takımlarına, maddi destek sağlayan sponsorlara ve bu işin keyfini sürmesi gereken izleyenlere zarar verir.

    bundan sonra ne mi olmalı? basketbol federasyonu, tüm spor kulüpleri ve galatasaray için emsal oluşturacak bu olaydan dersler çıkarılmalı, karar haline getirilmeli ve herkes işine bakmalı. cezasını çekmesi gerekenler belli. saha rekabetini masaya taşımanın alemi yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın