resim
Marius Ninel Şumudică
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Romanya
  • 111
    kayserispor'dan ayrılışı sonrası ismini anmak istemediğim gazeteye röportaj vermiş teknik direktör.

    --- alıntı ---
    “sezonun ilk yarısıyla ikinci yarısını ayırmamız gerekiyor. ilk yarıda 30 puan almamızı kimse beklemiyordu, ben de beklemiyordum. 17-18 oyuncu geldi, yeni hoca geldi, yeni bir lig. bu kolay değildi. ikinci yarıda bir şeyler oldu, bunun hakkında çok konuşmak istemiyorum. çünkü adımı türkiye’de kötüye çıkarmak istemiyorum. ancak benim de kurallarım var. türkiye’de daha çok çalışmak istiyorum. burası benim ikinci evim gibi.”

    ayrılığa gelince... başkanla ilgili tartışmalarımız oldu, ondan dolayı devam etmek istemedim. kötü ayrılmamam gerekiyordu, görüştük. beni gönderirlerse bana para ödemek zorundaydılar. ben ayrılırsam da aynı şekilde. bu yüzden ben de orta yolu buldum ve elimi uzattım. başkan bana gelecek sezonun çok zor olduğunu söyledi. en fazla 4-5 oyuncu alabileceğini ve şu anki takımın büyük bölümünün kalacağını söyledi. ben de ona bu şartlarda 9. bile olmak zor dedim. ligin çok daha zor olduğunu gördüm. bence burası avrupa’nın en iyi liglerinden bir tanesi.

    kulübü 9. sıradan bırakan bir sumudica; gönderilmiş, kovulmuş bir sumudica’dan daha kötüdür. 9. sırada bırakmaktansa şimdi kovulurum daha iyi. bundan sonra türkiye’de bir takımda çalışmam çok daha kolay olacak. çünkü artık burayı iyi biliyorum. 2-3 hafta bekleyeceğim. türkiye’den teklif bekleyeceğim, eğer olmazsa elbette yoluma bakacağım. burada çalışırken al gharafa’dan 5 katı teklif aldım. ancak kayseri’deki planım bitene kadar ayrılmayı düşünmedim.

    umut bulut’un 3- 4 golü vardı, benle 14 gol attı. milli takıma gitti. badji herkesin istediği bir oyuncu oldu, deniz öyle. atila’yı kimse tanımıyordu. bence güzel bir sene geçirdik. ben türkiye’yi çok seviyorum, umarım geri gelirim. astra ile şampiyon oldum, süper kupa kazandım, avrupa’da bilic’i iki maçta da yenerek eledim. bunları başardıktan sonra kayserispor’a gelip ilk senemde ilk 10’u görmek benim için büyük bir başarı.

    hakemlere karşı bazen hatalarım oldu. son kalan yabancı hoca bendim. diğer bütün hocalar türk. 33 maçı tamamladım. bir maç kaçırdım, yalnızca bu durumda. benim buraya kadar kalabilmem çok önemli. türk hakemlerine saygı duyuyorum. rumen hakemlerden daha iyiler. ama ben de buyum. bütün maç boyunca agresifliğimi sahaya yansıtmam gerekiyor. kollarımı kapatıp duramam.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın