• 196
    bu maçla ilgili belirli konularda bütünleşen yorumlar var. kendimce madde madde her konuya değinmek istedim;

    -galatasaray winner'dır. 2012'de kadıköy'den çıktık bornova nedir ki?

    yanlış bir ifade. 2012'deki galatasaray, skoru korumasını bilen, ujfalusi, riera, necati, eboue ve melo gibi tecrübeli isimlere sahipti. maçın temposuna karar veren takımdı. ancak şimdiki galatasaray ise; biraz abartılı gelecek ama 2016 leicester city takımındaki heyecana sahip. zaten adı galatasaray olmasaydı buralara da gelemezdi bu gerginlikle. bunu ben söylemiyorum, son malatya macında, basın toplantısında fatih terim dile getirdi "kurmaylarımla yaptıgım arastırma sonucu, bu takımın gerginliği kaldıramadığını farkettik" şeklinde.

    -biz fenerbahce değiliz, son hafta şampiyonluk vermeyiz!

    evet değiliz. ancak 2006 ve 2010 faciası olsa da 2001 ve 2011 ve hatta 1996 yılında da son hafta sampiyon olan bir fenerbahce var. 2006 denizli macından önce de fenerbahce "vermeyiz" diyordu. aman!

    bu iki ifade çok canımı sıktığı için paylaşmak istedim. eğer şampiyon olursak benim 31 yıllık ömrümde gördüğüm tartışmasız en zor şampiyonluk olacak. (2012'de süper finalde evimizde trabzon ve bjkyi yenemeyerek kendimizi ateşe attık).
    çünkü bu takımın sadece armasında galatarasay ismi var. oyun şablonu ve oyun mentalitesinde galatasaray geni kesinlikle yok. özgüven o kadar yerlerdeydi ki, fatih terim -kendisini yıllar içinde çok eleştirsem de- bambaşka bir metodla şampiyonluk yürüyüşünü başlattı. ve 2 ay önce son hafta 1 puan yetiyor ne dersin? sorusuna düşünmeden evet şkelinde cevap verecek milyonlarca taraftara, "ah o gençlerbirliğinin son dakika golü olmasaydı" dedirtti.

    umarım bir kazaya kurban gitmeyiz. eğer gidersek, ezberci taraftar mentalitesi ile yapacak çok işimiz var.
    allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın