• 6
    yaptıkları resmi açıklamadan sonra ilkay gündoğan ve mesut özil'in yerinde olsaydım bir an bile düşünmeden almanya milli takımı bırakırdım. sağcı siyasetçiler de ilkay ve mesut'un milli takımdan çıkartılmasını talep etmişler, çıkartmazsanız adam değilsiniz. svastika bayrağı açmaya götü yemeyen şerefsizler, entegrasyon ayağına yatmasın.

    --- alıntı ---
    almanya futbol federasyonu başkanı: dfb elbette ki göçmenliklerinden dolayı özel durumlarına saygı gösteriyor ancak erdoğan futbolun ve dfb'nin temsil ettiği değerlere yeteri kadar saygı göstermeyen bir kişi. bu nedenle yabancı futbolcularımızın kendilerini bir seçim kampanyasında kullandırtması iyi bir şey değil. bu kesinlikle dfb'nin entegrasyon çabalarına ters.

    almanya futbol federasyonu takım koordinatörü: mesut ve ilkay'ın almanya milli takımında oynama konusunda ve bizim değerlerimize olan bağlılıklarından şüphe duymuyorum. onlar bu fotoğrafların sembolik anlamının farkında değil ancak biz bunu onaylayamayız ve bu konu hakkında futbolcularla görüşeceğiz.
    --- alıntı ---

    türkiye'de yapılacak olan demokratik bir cumhurbaşkanlığı seçiminde kim seçilecekse türkler seçer, almanya'nın söz hakkı olamaz. mesut, ilkay ya da almanya'daki herhangi bir türk göçmen de seçimde istediği adayı destekleyebilir, bunu açıkça ifade edebilir ve oy verebilir. hatta başka bir ülkenin seçimleri ile ilgili fikirlerini beyan edebilir ve seçim kampanyasına da katılabilirler. türkiye, almanya'nın sömürgesi olmadığına göre her türkiye cumhurbaşkanının her zaman almanya'nın çıkarlarına uygun olması mümkün değil. almanya bugün erdoğan'a karşı olur, yarın belki tamamen zıt görüşleri olan bir başkana. almanya'da tüm vatandaşları için eşit haklar ve ifade özgürlüğü varsa, mesut ve ilkay, alman vatandaşları olarak almanya'nın çıkarlarına ters bir adayı da destekleyebilir. zaten neredeyse her sene seçim oluyor, bu futbolcuların türkiye cumhurbaşkanıyla görüşmeleri, onun seçim kampanyasında yer aldıkları ya da onun tüm görüşlerini savundukları anlamına da gelmez.

    işinize geldiğinde erdoğan'ı çok demokratik bulup desteklediğiniz günleri de unutmadık.

    edit: bu futbolcuların yerini deniz naki ile doldurabilirler. bu şahıs da alman vatandaşı ve gördüğüm kadarıyla ''dfb'nin temsil ettiği değerler'' ile almanya'nın çıkarlarına daha uygun olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın