• 12
    (bkz: aslanaga/#2411934)

    gidişiyle üzmüş yazar. kaliteli biriydi; yazar olarak da kişilik olarak da. amatör branşlardaki durumumuzu o ve onun gibi amatör branşları takip eden yazarların entrylerinden öğreniyordum. zaten sayıları azdı, üstüne şimdi 1 kişi eksildiler. yazdıklarının çoğunluğunda haklı olsa da, ben cevap hakkımı kullanmak istiyorum.

    sözlüğün tamamıyla futbol sözlüğü olduğu konusuna katılmıyorum. burada hala başka spor dallarıyla ilgili yazmakta olan kaliteli yazarlar var. futbol kadar geniş kapsamlı olmasa da, o yazarların yazdığı entryleri okuyarak diğer spor dalları hakkında da gayet iyi seviyede bilgi sahibi olabilir isteyen. mesela bu sözlükte superbowl, snooker konularında da gayet bilgilendirici entryler yazanlar var. eğer buradakilerin senin önem verdiğin konularla ilgilenmediğini düşünüyorsan, insanların ilgisini çekmenin yolları vardı aslında, uzun, bilgilendirici, kafa açıcı entryler girmek gibi. yoksa çekip gitmek en kolayı. mesela amatör branşlarımızdan bir takımı bir entryde uzun uzun inceleyebilirdin. yine de gitmekte de özgürsün, senin kararın. belki de sana çok fazla geldi olanlar, herkesin dayanma eşiği farklı sonuçta.

    sürekli aynı başlıklara aynı şeyleri yazanlar, birbirine laf sokmaya çalışanlar, saygı sınırını aşanlar aslında sıradan yazarların değil moderasyonun sorunu. moderasyon ilgilenmeli onlarla, şikayet edebilirdin. benim de gözüme batıyor sürekli aynı başlıklara aynı şeyleri yazanlar, hatta açıkça dezenformasyon yapanlar, yaptığı algı bozulmasın diye "ne dediler" başlığına söylenenin yarısını yazan var. ancak bu tiplere takılıp da sözlüğe küsmek olmaz, bu pireye kızıp yorgan yakmak olur.

    bir başka konu ise; futbol maçı olan günler futbol harici yazan arkadaşların eleştirilmesine kırılmış. birebir eleştirinin muhatabı olmadığım için kendisini tam anlayamam ama burası sözlük ve burada herkes istediği konuda yazabilir kurallara uygun olduğu sürece. yapılan eleştirileri kafaya takmamalıydı. burada gereksiz bir sürü şey yazılıyor, hepsini ciddiye alırsak, ohoo.

    son konu ise; kendisi amatör branşlara ilginin az olduğunu ve başlıklarına yeterince entry girilmediğini belirtmiş. haklıdır, ancak ben kendi adıma konuşursam; bilmediğim, hakim olmadığım bir konuda entry giremem zaten. çöp entry olur yazdıklarım. ayrıca her kulüpte olan bir şey başarısız olan branşın ilgi çekmemesi. üstelik ülke genel olarak spora düşkün, düzenli spor yapanların olduğu, sporu rekabet için değil sadece spor olduğu için seven bir ülke değilse bizim ülkemiz gibi, kaçınılmaz son o boş salonlar. yarın bir gün basketbolda başarılı olalım, insanlar doldurur o salonu ya da buradaki başlıklarını. yeter ki bizim rakiplerimizle rekabet edebilecek, başarı kazanabilecek düzeyde bir takımımız olsun.

    önceden yazdığım gibi keşke pilot olmasaydı.* sadece bir süre ara vermek iyi gelebilirdi, hazır sezonlar da sona ermişken. dediğim gibi biraz pireye kızıp yorgan yakmak olmuş yaptığı ama kararına saygı duyuyorum. umarım bir gün geri dönersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın