• 38
    sevgili arkadaşlar,

    entry girerken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili çok önemli bir noktayı tekrar paylaşmak istedik. şöyle ki, sözlük formatı gereğince "bağımsız" entryler içerir, burda bağımsızlık "zamandan bağımsızlık" anlamını da taşır.

    birkaç örnek verelim:

    -bir futbolcunun başlığına, "şu anda roberto carlos'u çok zorlayan kanat oyuncusu" yazarsanız o entry niteliksiz entry olur. çünkü bu entry sadece o maç oynanırken okunmayacaktır, çok değil birkaç hafta sonra "hangi maçtı bu" diye kara kara düşünebiliriz. bu durumda bu entry ya ilgili maç başlığına girilmeli ya da entry hangi maçtan bahsettiğini açıklamalıdır.

    -bu aralar üzerinde kara bulutlar dolaşan şubemiz.

    bir niteliksiz entry örneği daha. seneye okunduğunda "ne olmuştu yahu" diye düşünmemek için bu kara bulutlara sebep olan durumdan da bahsedilmeli.

    -bu sorunlar da unutulacaktır.

    hangi sorunlar? şeklinde çöp kutunuzda mesaj görürseniz lütfen şaşırmayınız. zamana bağımlılık forumlarda, tartışma ortamlarında olabilir ancak burda bilgi depolama amacı güttüğümüzden diğer yazılan çizilenlerden ayrı bir şekilde anlam içermeyen, gerekli açıklama/yönlendirmenin yapılmadığı bağımlı entryleriniz ne yazık ki silinecektir.

    sevgiler, saygılar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın