• 30
    --- alinti ---

    son yıllarda türk sporunda görülen en büyük skandallardan biridir bu olay. belki de birincisi.
    öyle ahmakça bir iştir ki yapılan, tarif etmek çok güç. şike en büyük spor günahlarından biridir, ama şikeyi yapanlar kazanan taraflardır. başkaları kaybeder şike yapılınca.

    ama bu olayda saçmalığı yapanlar kaybedenler. ne kadar acayip. çarşafa dolanmak diye buna denmezse neye denir acaba?
    neresinden tutarsanız elinizde kalan bir olay bu.

    1. oyuncu hazırlık maçında 5 maç ceza alır.
    2. oyuncunun cezasının kalkması için hazırlık maçları oynanır.
    3. zaten bir oyuncunun cezasının kalkması için oynanan hazırlık maçında cezalı o oyuncu oynatılır.
    4. bu saçmalık ortaya çıkar.

    cemal nalga, hazırlık maçında disiplin cezası almış. cibona zagrep'le istanbul'da oynanan maçta rakibine yumruk attığı için tbf tarafından cezalandırılmış. bu cezayı bizim federasyon mu yoksa fiba mı vermeliydi? önemli mi, değil aslında ama saçmalık nereden başlamış bulmaya çalışıyorum.
    bir oyuncu aldığı disiplin cezasından nasıl olurda hazırlık maçlarıyla kurtulur. bu bizim federasyonun kararı mı, yoksa basketbola özgü bir şey mi? yakında ortaya çıkar. futbolda böyle bir şey olmaz.
    asıl saçmalık bundan sonra başlıyor. bütün veriler elindeyken, göz göre göre yapılan bir şey, şeyin adını koyamadım, saçmalık mı, enayilik mi, sabotaj mı bilemedim.
    cezalı oyuncunu kurtarmak için aldığın maçta nasıl oynatırsın oyuncuyu. hem de başka bir oyuncunun formasıyla. genç takımlarda maçlardan önce hakemler ve yöneticiler takımları maçtan önce kontrol ederler, hepsini sıraya dizip. sahte olmasın diye. hele benim gençliğimde, belki hala öyledir bilmiyorum, nüfus kağıtlarında fotoğraf olmazdı. yöneticiler, rakip takım futbolcularının bir lisanstaki fotoğraflarına bir suratlarına bakıp o mu diye kontrol ederdi. çok sahte oyuncu olurdu, işini bilen kulüplerin takımlarında !
    cemal nalga kocaman adam, sadece fiziksel olarak değil. aynı yaşta arda turan futbol takımında kaptanlık yapıyor. aldığı cezayı bilmiyor mu, niye demiyor hocaya benim cezam var, hem de başkasının formasıyla oynamam, diye. bu takımda hiç bir yöneticiyle diyaloğu yok mu, niye anlatmıyor kimseye? niye cezam bitti diye oynamaması gereken maçlarda oynuyor?
    bir de utanmadan açıklama yaptı okan çevik, milli duygulara yenildik diye. çok sıkıldım ben, saçmalıklar yapıp ülkeyi rezil edenlerin milli duygulardan bahsetmesinden. kardeşim demişler ki, ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır. bırakın bu hamaseti, işinizi doğru yapın. kaç gündür galatasaray taraftarı ne halde haberiniz var mı?
    bütün dünya politikacıların, artistlerin, ünlülerin eski kasetleriyle çalkalanıyor, her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyorken sahte oyuncu oynatmak dünyadan bihaber olmayı gerektirir. hem de antrenörleri türk olan, türk seyircilerin izlediği maçlarda. adam kendisi bile söylemiş, galatasaraylı olmayanlar bile kendi tuttukları takımların formalarıyla maçlarımıza geldi diye. hiç mi uyanmadın be abicim?
    kulüp karıştı bu olay sonrasında doğal olarak. asıl sorumlular kovuldu. dolaylı sorumlulardan yiğit şardan istifa etti. bu istifa sadece basit bir istifa değil. gelecekte galatasaray başkanı olması beklenen çok değerli kişinin önünün tıknamasıdır aynı zamanda. daha önce başkanlığa aday olmasına rağmen, adnan polat yönetiminde başkan yardımcılığını kabul etmiş bir büyük değerdir yiğit şardan. özellikle pazarlama ve marka konusunda galatasaray'a kazandırdıkları ortada. ironik bir durum bu. başka bir ironi de sorumlusu olduğu basketbol takımlarını getirdiği seviyeden sonra yine basketbol takımı sebebiyle istifa etmesidir. ben orada olsaydım bunlar olmazdı, kovduk sorumluları diyerek sıyrılabilirdi. bu ülkenin politikacılarına, bürokratlarına büyük bir ders var, anlayana.
    ve adnan polat, gelecek için büyük yatırımlar yapmış, işini bildiğini her icraatınta gösteren başkan. zaten tökezlemesini bekleyenlerin hedefine girdi. müthiş bir futbol kadrosu kuruldu, hocasından futbolcusuna kadar. stad, florya, riva konusunda, mali durum konusunda büyük yol katedildi olumlu anlamda. şimdi bunların hepsi çöpe gidebilir. koskoca galatasaray basketbol takımını 100.yılda küme düşüren özhan canaydın bile sallıyor arkadan şimdi. dirençli olmak zorunda adnan polat. şimdi çok daha büyük bir yük var omuzlarında.
    adnan polat elbette bunları diğer yönetici arkadaşlarıyla birlikte yaptı. polat giderse, diğerleri devam edebilir mi, elbette edemez, etmezler zaten. doğrusu budur.
    bizi bu noktaya getirenler için çok şey söyleyebilirim ama söylemeyeceğim. onların da profesyonel hayatları bitti. bana gelip çaycı olarak çalışmak istiyorum deseler bile almam onları işe.
    --- alinti ---

    http://captano.blogspot.com/...emal-nalga-olay.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın