resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 2348
    lafı fazla uzatmadan şunları söylemek yeterli olur: şenol güneş terim'i 1988'den beri mağlup edemiyor.

    hadi eskiden güçsüz takımları çalıştırdığı için beşiktaş kariyerine bakalım, 2015'te beşiktaş'ın başına geçtiğinden beri abdullah avcı'yı bir kez mağlup edebildi, iki defa mağlup oldu, üç kez berabere kaldı. bu maçların hiçbirinde avcı'nın kadrosu güneş'ten iyi değildi.

    aykut kocaman'ı üç kez yendi, dört kez mağlup oldu, iki kez berabere kaldı. bu maçların tamamında kocaman'ın takımı beşiktaş'tan net biçimde güçsüzdü. dick advocaat'ı hiç yenemedi, bir kez mağlup oldu, iki kez berabere kaldı. yine advocaat'ın takımı da beşiktaş'tan güçsüzdü. yani güneş'in karşısında iyi bir hoca varsa büyük oranda çaresiz kalıyor.

    buna ek olarak beşiktaş'ın başında çıktığı iki süper kupa finalini de kaybetti, iki rakibi de kağıt üstünde ondan güçsüzdü. kısacası güneş iki sezon üst üste şampiyon olabildiyse bunu derbi ve kritik maç galibiyetlerine değil, lig maratonunda anadolu takımlarını süpürmesine borçlu.

    güneş takımını iyi motive ediyor, hücum oyuncularının performansını çok yükseltiyor, özellikle iç sahada güçlü bir tempo yaptırıyor ama kilit maçları alabilen bir taktisyen değil. ayrıca bu sezon şampiyonlar ligi dönüşlerinde (geçen seneki trabzonspor ve antalyaspor maçlarındaki gibi hakem koruması olmadığı için) çokça puan kaybetti, çünkü yaptığı plana sezon boyunca sadık kalan bir hoca. yorgun oyuncuyu değiştirmeyi sevmiyor.

    şenol güneş beklendiği üzere kariyerine beşiktaş'ta devam ederse, 2018-19 sezonunu temmuz'da açacak takımıyla çok çok zorlanacaktır. tolgay, vida ve oğuzhan hariç 30 yaşından genç oyuncusu olmayan bir takım için sezonu erken açmak büyük bir problem. üstüne üstlük bu yaz doğrudan ilk 11 oynayacak bir santrfor, bir forvet arkası ve bir sağ bek almak zorunda.

    kısacası seneye terim galatasaray'dan ayrılmazsa beşiktaş'ın şampiyon olma ihtimali yok ve bu manzarada en suçsuz adam şenol güneş. buna rağmen gelecek sene bu zamanlar beşiktaş taraftarının güneş'e karşı gösterdikleri tavır 180 derece değişebilir, hocalarına ne kadar vefa gösterecekleri işte o zaman ortaya çıkacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın