resim
Erman Toroğlu
Görev:Eski Hakem
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 133
    şike ile ilgili bu ülkede her şeyi bilir.
    çok zaman önce, ankaragücünün stoperiyken, bir karagümrük maçından önce şike yapacağı söylentisi çıkmıştı. vefa stadında oynanan maçın 3üncü dakikasında rakibine kafa atıp kırmızı kart görmüştü. ankaragücü maçı 1-0 kaybetmişti. bu birinci bilgi.

    ikinci bilgi, hakemlik zamanıyla ilgili. fifa hakemiyken, dinamo tiflisin bir maçından önce tiflisli yöneticiler şike teklif ederler. hoca da durumu uefa yetkililerine bildirir. parayı alırken suç üstü yaparlar ve dinamo tiflis sanırım 5 yıl ceza alır. bu olaydan sonra, arçil ile şota trabzonspora transfer olur.

    sezon sonlarında dikkat edin, hoca başlar anlatmaya, kaleci, libero, santrafor, teknik direktör, kulüp başkanı, hakem nasıl şike yapar. nasıl anlaşılır. söylediklerinin hepsi doğrudur, çok iyi bilir. aslında bilmesinde bir sakınca yoktur, zira ben onu değerlendirdiğime göre ben de biliyorum demektir. bu şikeyi anlatanın yaptığı anlamına gelmez. bu açıdan bakıldığında cesur bile denebilir kendisine.

    ama şöhret sever, kendinden başka kimse bilmez sanır futbolu. hiç saygısı yoktur, patavatsızdır. bu özellikleri onu şöhret yapmıştır. futbolculuğu, hakemliği, yorumculuğu hep sansasyonel olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın