resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3462
    performansini degerlendirmek icin neden istatistiklere bu kadar bakildigini anlayamadigim futbolcu. adami her mac canli izliyoruz ve maclarin cogunda da insani sinir hastasi eden hatalar yapiyor.

    daha basit bir aciklamayla; sahsi fikrim takimdaki en kaliteli ve tartismasiz adamlardan birinin fernando francisco reges oldugu. onun da istatistikleri inceleyelim. ligde 23 mac oynamis ve 9 mac kacirmis, oynadigi 23 macta 48 puan toplanmis (2,09 puan/ mac) 61 gol atilmis (2,65 gol/mac) ve 23 gol yenmis (1,13 gol/mac). ote yandan oynamadigi 9 macta ise 21 puan toplanmis (2,33 puan/mac) 21 gol atilmis (2,33 gol/mac) ve 7 gol yenmis (0,77 gol/mac). yani bu hesap gosteriyor ki fernando oynamadiginda takim daha az gol yiyip daha fazla puan topluyor. yani kendisi yerine selcuk inanin oynadigi maclardan bahsediyorum.

    neyse daha da uzatmak istemiyorum. demeye calistigim sey istatistik dogru kullanmadigin zaman istedigin sonucu cikarabilecegin bir hesap yontemidir. yani fernando kanimca bu takimin en onemli oyuncularindandir ancak istatistikler bize bunu gostermemektedir. buna ek olarak ne yazik ki takimda belhanda'nin yedegi yok yani o oynamadiginda kendisi yerine gecici cozumler uretilmek zorunda kaliniyor.

    belhanda hakkindaki fikrim ise, kesinlikle kotu futbolcu degil hatta gayet yetenekli oyuncu ama bence onun pozisyonunda ondan daha iyiler oynamali. fatih hocanin da kendisinden cok memnun oldugunu sanmiyorum. teklif gelmesi halinde satilacagindan hic bir suphem yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın