• 57
    siyasal olmadığı iddia edilen marş. ne tür bir marş peki bu? türünü tanımlayın da bilelim.

    izmir marşı'nın siyasal bir marş olması (ki öyledir) o'nun kıymetini baltalamaz. atatürk'ün siyasal figür olması da (ki öyledir) o'nun itibarını baltalamıyor.

    ait olduğunuz siyasal akıma neden apolitizm muamelesi yapıyorsunuz? hayır amaç ne yani anlayamıyorum.

    edit: cehaletle uğraşılmıyor hakikaten. siyaset yapmayı parti taraftarlığından ibaret gören cahil cühela takımının "siyasi marş değil" dediği siyasi marş. neymiş, belli bir siyasi partiye ait olmadığı için siyasi marş sayılmazmış. hahahahahaha cahilin özgüvenine hastayım. siyaset bilimine dair 3-5 kelime okuyan insan asla şu dediğiniz saçma sapan cümleleri kurmaz, utanır bir kere.

    düşman işgaline karşı durmak, bunun uğrunda savaşmak, bağımsızlık istemek bir siyasal duruştur. aynı manda istemek gibi. siz bağımsızlıkçılık yapıyorsunuz diye "bu siyaset değil vatan şeyi!!!" olmuyor o. siyaset yapmak kötğ bir şey değildir tırsmayın bundan bu kadar.

    "yerli ve milli" olması izmir marşı'nı siyasal marş kategorisinden çıkarmaz. yerli ve milli kavramlarının kendileri zaten tarihsel süreçte siyaset bilimi içerisinde ortaya çıkmış kavramlardır. hem siyaset biliminin terminolojisi içinde bulunan kavramlarla bir marşı tanımlıyorsunuz hem de buna siyasi değil diyorsunuz. mantık nerede?

    ülkenin ortak değeri olması da izmir marşı'nın siyasal bir marş olmasının önünde engel değildir. zaten dünyada bir ülke içinde yaşayan insanların ortak değerlerinin istisnasız hepsi (bayrak, marş vb) siyasal değerlerdir. örneğin; gidip bir alman'a veya x halktan birine "kardeş bu sizin bayrağa bütün almanlar sahip çıkıyor ya ve hepinizi kapsıyor ya ha işte o yüzden bu siyasal simge değil" cümlesini kursanız alman size ağzıyla gülmez.

    izmir marşı ülkenin bağımsızlığını kazanması şerefine bestelenmiş bir siyasi marştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın