resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 5033
    kendisine sempati duyan biri olarak belirtmeliyim ki çok net bir biçimde tarihin gördüğü en şanslı antrenörler arasına giren teknik adamdır. ancak şanslı olduğu kötü antrenör olduğu anlamına gelmez...

    neden şanslı olduğuna gelecek olursak:

    2001-02 sezonunda fatih terim'in italya kupası yarı finalinde dönemin süper gücü milan'ı eleyip finale çıkarttığı fiorentina'dan ayrılmasının ardından fiorentina'nın başına geçip italya kupasını cv'sine yazdırmıştır.

    2004-2008 seneleri arasında inter'in başında 4 yılda aldığı 3 şampiyonluk da juventus ve milan'ın şike olayları nedeniyle ceza alıp büyük güç kaybına uğradığı döneme denk gelmiştir.

    2009-10 sezonunda imza attığı manchester city ise araplar tarafından satın alınmış ve büyük yatırımlar yapılması planlanan bir takımdır. zaten mancinin yaptığı david silva, yaya toure, aleksandar kolarov, kun agüero gibi futbolcu transferleri de bunu kanıtlar niteliktedir. üstüne 2011-12 sezonunda ligin son haftasında şampiyonluk için mutlak üç puana ihtiyacı olduğu bir maçta uzatma dakikalarına 2-1 geride girmesine rağmen 3 dakikada 2 gol bularak premier lig tarihinin en trajik şampiyonluğunu almıştır.

    2013-14 sezonunun ortasında fatih terim'in sürpriz bir şekilde kovulmasının ardından ligde 2 seneyi domine edip, şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynayıp, real madrid'e ecel terleri döktürmüş, birbirini tanıyan oyunculardan kurulu bir takıma gelmiştir. kendisinin en büyük handikapı fatih terim'den sonra gelmiş olmasıdır. iç saha maçlarında ve juventus gibi büyük maçlarda oynattığı futbol galatasaray kültürüyle ne kadar uyumluysa da, dış sahada bunun tam tersi söz konusuydu. 2014-15 sezonunun başında kendisine verilen bütçe ve planlamayla beklentileri karşılayamayacağını düşündüğü için kimsenin sezon öncesi vaktini çalmadan takımdan ayrılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın