resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 2408
    gomis net bir penaltici degil. aslinda melo da net bir penaltici degildi. takimda son 10 yildaki en net penalticilar selcuk ve ilginc bir sekilde burakti. selcuk teknik bir adam. net penaltilar atmasi bir surpriz degil. bu konuda en sasirtici kisi kesinlikle burak. kazma sifatina bu kadar yakin bir forvetin bu kadar iyi penalti atabilmesi geecekten saskinlik vericiydi.

    gomis ise "topa sert vurayim da kimse goremeden aglara gitsin" tadinda bir oyuncu. topa vururken olcup bicme yok mesela. dikkat edin gelisine topun agzina vurmak var gomiste. gomisin kaleciyle karsi karsiya plaseyle koseye biraktigi gol hic gormedim mesela. gomis topu onune alir, açıyı bulur ve topa oyle bir vurur ki sadece topun aglardan geriye donusunu gorur seyirciler. bu baglamda gomis futbol ve vurus stili olarak penaltiya biraz uzak bana kalirsa. topun basindayken selcukta duydugum guveni duymuyorum. bu sene genclere bir penalti golu atmisti mesela, onda da top kalecinin bedeninden sekip gol olmustu. ancak takimin 11ine bakinca gomisten daha guvenilir bir duran topcu yok. belhanda o kadar yavas vuruyor ki topa; kaleci yanlis koseyi secse dustugu yerden bir de oteki koseye sicrar topu tutar. feghouli desen hayatta hic bir sekilde guven veren bir oyuncu degil, adamla degil sampiyonluk yuruyusune cikmak bakkala ekmek almaya bile cikilmaz. o yuzden selcuk inanin sahada olmadigi durumlarda yine en dogru isim gomis olacaktir. ancak gomisin penalti kacirmasi ihtimaline de herzaman hazirlikli olmak lazim.

    cok degil 3 4 yil once penaltilarla kaybetmesi imkansiza yakin bir takimimiz vardi. bir kere kalede muslera:) sirayla selcuk, burak, sneijder, drogba, hamit derken bir nefeste 5te 5 yapabilecek seri penalticilari cikarabiliyorduk agzimizdan. simdi ise 1'i ancak kör topal sayabiliyoruz.

    not: bu yazi asla bir gomisi yerme yazisi degil yalnizca bir durum analizidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın