resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 2333
    19 nisan 2018 fenerbahçe beşiktaş türkiye kupası yarı finali rövanş maçı. beşiktaş deplasmanda 10 kişi kalmış, maç 57. dakikada 0-0 devam ediyor ve bu skorla kupadan elenecek. haftasonu ise, ligde şampiyonluk için çok kritik olan bir galatasaray derbisine çıkacak...

    futbolcularına sakin olmalarını söyleyip tolga zengin’in tribünleri tahrik etmesine engel olabilirdi. yapmadı.

    olaylar çıkınca kulübede durup oyuncularını yanına çağırabilir ve rakip taraftarlarla diyaloga girmeyebilirdi. yapmadı.

    kafasına madde gelince, hükmen mağlup olma ya da maçın kaldığı yerden tekrarlanması ihtimallerini düşünerek olaylar yatıştıktan sonra maça devam etmek istediklerini söyleyebilirdi. yapmadı.

    zaten yabancı madde yağarken soyunma odasına yönelmeyebilir, oyuncularıyla orta sahada toplanabilir ya da polis koruması altında gitmek isteyebilirdi. yapmadı, kafasına çakmak geldi, yerlere düştü ve olayları geri dönülemez bir duruma soktu.

    soyunma odasına gittikten sonra olaylarının büyümemesi için içeride kafasına dikiş attırmak, sedyeyle ambulansa taşınmak yerine bunların görüntülenmeyeceği şekilde sessizce kendi doktorunun bulunduğu hastaneye gitmeyi tercih edebilirdi. yapmadı.

    maçtan hemen sonra kendi argümanlarını düzgün bir iletişimle anlattıktan sonra ''önceliğimiz kupa değil lig, bu nedenle futbol federasyonu’nun vereceği her karara saygılıyız'' diyebilirdi. yapmadı.

    maçı arkasında bırakıp takımını galatasaray maçına hazırlayabilirdi. yapmadı.

    maçın kaldığı yerden seyircisiz tekrar edilmesi kararı çıktıktan sonra beşiktaş’ın hükmen galip sayılması gerektiği konusunda ısrar etmeyip, kendisinin yarıda bıraktığı maçı tamamlamayı seçebilirdi. yapmadı.

    sonuç?

    beşiktaş, türkiye kupası’ndan yine de elenmiş oldu. bir sonraki sezon için de türkiye kupası’ndan men cezası alacak. bu maçtaki olaylar nedeniyle takımını hazırlayamadığı galatasaray maçını kaybettiği için ligi dördüncü sırada bitirecek. kulübüne ekonomik olarak büyük zarar verdi. fenerbahçe ve beşiktaş kulüplerinin arasını onarılamayacak şekilde bozdu. cumhurbaşkanının, fenerbahçe'ye kumpas yapıldığını söylerek, rakibinin suçunu savunmasına neden oldu. hem beşiktaş’ı yönetimi ve taraftarıyla, hem de kendisini kafasındaki zımbalarla rezil etti. maçı kaldığı yerden devam etmeyi reddettikleri için kulüp başkanını iktidar ile karşı karşıya getirerek, yönetimini istifaya etmek zorunda kalacakları bir duruma soktu. fenerbahçe kompleksi ve mağdur zihniyeti nedeniyle beşiktaş'ı düşürdüğü bu durum sonucunda kulübüyle arası bozuldu ve beşiktaş’taki kariyerini bitirdi. milli takıma geçmek amacıyla ''ben beşiktaşlı da trabzonsporlu da değilim'' diyerek, trabzonspor taraftarı ile arasını daha da açtı. ancak futbol federasyonu’nu ve basını karşısına aldığı için gelecekte milli takım teknik direktörü olma şansını da zora soktu.

    tüm bunlar olunca da bir futbol takımının lideri olarak hep mağdur edildiğini, fakir çocuğu olduğunu, hakkının yenildiğini, parasının çalındığını söyleyerek ağladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın