resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 2591
    artık kendisinin iyi oyuncu olduğunu düşünenleri romantik olmakla suçlamayı bırakmak lazım. ben iyi oyuncu diyorum, hata yapmayan stoper dünyada yok, bana bir tane gösteremezsiniz. henüz 20li yaşların başında, sergio ramos'un ne kadar savruk bir defans olduğunu hatırlatmak isterim mesela örnek olarak. bunun gibi kendime göre -onlarca- sebebim var daha önce de yazmıştım; haklı haksız orasını bilemem fakat şimdi bana sen hava alanı yüzünden iyi diyorsun diye cevap verip karşındakinin zekasıyla dalga geçmek, başkasının yerine düşünmeye çalışmak ayıp.

    negredo'ya kaçırdığı pozisyon çok fena. ama o pozisyonda; top durduğu yere, kendisine geliyorken yerini kaybederek babel'in o topu kafasıyla indirmesine ve pas atmasına izin veren partneri maicon. e bu hata değil mi? gidip onu da tek hatayla yerelim hadi o zaman. ya da maç içerisinde hata yapan tüm futbolcuları.

    talisca'nın kafa vurduğu pozisyonda 1'e 1 eşleştiği adam talisca bile değil ki orada eşleşme hatası olmuş, babelde belki bilinçli pozisyonun devamında screen olmuş. pozisyon aha: http://gss.gs/ruR.jpg - bir sonraki karelerde talisca babel'in arkasına saklanıyor ilerliyor.. denayer 2'ye tek kalmış durumda; orada hangisi boş kalıp kafayı vursa bu adama kafa vurdurttu diye denayeri suçlu sayabilirsiniz zaten illa denayer'i suçlamak isteyenler. bu pozisyonun başlangıcında feghouli'nin yaptığı efsanevi low-effort pres denemesini de söylemezsem olmaz tabi ki de. tek yapması gereken rakibin önünde durmakken garip bir aksiyon sonucunda rakip aynı yerinde, kendisi de rakibin arkasında ışınlanıyor bir anda.
    (bkz: 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı)

    defansı sadece bir kaç metre ileride kurabilmek günümüz futbolunda elzem ve sadece bir kaç metre sana ofansif pozisyon olarak dönüyor; hücuma çıkarken onlarca pas hatası yapıp kaptıran, üstüne bunu her hafta tekrarlayan bu konuda gevşek ön alan futbolcuların varken denayer gibi bir stoper şarttır, zorunluluktur; aksi intihardır. geçen hafta penaltı + sarı kart pozisyonunda kusursuz serdar ne yaptı? takımdaki herkes hata yaparken birisi bir kaç dakika sonra unutulup diğeri tüm sezonuna karşı oyuncu gönderme bahanesi olacaksa adam kalmaz. denayer gibi bir stoper zaten ihtiyacımız, bakın bu defansın illa isminin denayer olmasına gerek yok tabi. ama denayer çöp, gitsin kayseriden sadık gelsin söylemi komediden öte, ciddiye alınmayacak çaresiz bir yorumdur. bizle oynadıkları maçtan sonra beşiktaş ya da başakşehir maçındaydı galiba; gole sebebiyet veren hataları vardı mesela onunda?

    kendi yarıalanında afk defans yapan, topu ayağında tutmak gibi bir derdi olmayan hatta ve hatta "topun sahibi hata yapmaya daha müsait olan taraftır" mottosuyla aldığını anında kenara köşeye fırlatma lüksüne sahip anadolu takımları defanslarıyla karıştırılmaması gerek büyük takım defanslarının. fatih terim bunun bilincinde olarak topa sahipliğimizi yenileyemeyen, kaleciye dönmeye çekinip taca topu atan -üstelik defansif olarak mükemmel bir formda olmasına rağmen- serdar aziz'i kesip maicon - denayer ikilisini bile kullanmıştı savunmada denayer sakatlanana kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın