• 34
    kurşu yağdı birader kurşun.

    red bull kazasının olacağı taaa yarışın 11. turundan belliydi. ben max'ın sebep olmasını bekliyordum fakat geçişlerini övdüğümüz ricciardo hata yaptı ve arkadan max'a çarptı. gönül isterdi ki bu kazayı okay karacan'dan dinleyelim. "aman aman aman aman aman. max verstappenaaaaoooooovvvvv." diye.

    http://alkislarlayasiyorum.com/...spikerin-gaza-gelisi

    bundan faydalanan bottas pite gireyim derken ön taraf komple pite girip ultra yumuşak taktı. yarış başlasın diye beklerken gridin en yeteneksiz pilotu grosjean yine yapacağını yaptı ve güvenlik aracı arkasında kaza yapmak suretiyle yarışın içine, tam ortasına sıçtı.

    yarış tekrar başlayınca ön taraf baya hareketleniverdi. ilk virajda vettel fazla iyimser bir hamle yaptı fakat lastiği çok soğuk olduğu için, burada belirtmek lazım ki azerbaycan pistinde ultra yumuşak lastiği ısıtmak çok çok zor, çekiş yakalayamadı ve lastiği komple yaktı. bu yüzden de ön taraf bottas, hamilton, raikkonen şeklini aldı. lastiğindeki düz noktadan dolayı çekiş kaybeden vettel pozisyonunu perez'e kaptırdı.

    ve 3 tur kala olan oldu. lider bottas'ın lastiği patladı. hamilton durup dururken lider oldu, raikkonen 2'inci, perez de 3'üncü oldu. vettel 4'üncü sıraya razı olurken bugünün en iyilerinden renault'nun ispanyol pilotu sainz 5'inci oldu.

    günün pilotu, büyük ümitler bağladığım, geleceğin şampiyonu leclerc 6. oldu.

    alonso 7'inci oldu. stroll 8'inci olup takımına ilk puanları kazandırdı. vandoorne 9'uncu olup alonso'ya destek attı puanda. ve brendon hartley 10'uncu olarak toro rosso'ya 1 puanı getirdi. geri kalanlar;

    11. ericsson
    12. gasly
    13. magnussen.

    20 araçtan 7 tanesi yarış dışı kaldı. bunlar grosjean, verstappen, ricciardo, bottas, sirotkin ve ocon.

    bakü bir kez daha bizi yüz üstü bırakmadı ve sezonun en aksiyonlu, en heyecanlı, en keyifli yarışını izletti. well done baku. emeği geçen herkesi allah korusun;

    https://pbs.twimg.com/media/Db9GbMhW0AAmbis.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın