• 26
    daha 24. haftada 24 golü varken bafetimbi gomis'le ve sezonla ilgili şöyle bir kehanetim vardı, (bkz: süper lig 2017-2018 gol krallığı/#2366154)

    30+ gol atarsa bizim şampiyon olacağımızı söylemiştim. o gün rahatlıkla 30 golü geçecekmiş gibi duruyordu ama bugün bakıldığında 4 hafta kala 4 gol atarsa 31 yapıyor, yani benim iddiama geliyor.

    daha öncede yazmıştım, biraz tekrar gibi olacak ama normalde galatasaray'da bir forvet 30'a yakın gol atmışsa galatasaray'ın şampiyon olması beklenir. çünkü bizde gol sayıları genelde dağılımlı olur ve 2. bir forveti, bir kanat oyuncusu ya da sürpriz bir isim 10 golün üzerine çıkar. bu sezon gomis dışında 10 golü geçen yok ve pek geçecek gibi de değil. (6 gollü 3 isim var, tolga, feghouli, garry)

    zaten deplasmanlarda bu kadar sıkıntı yaşamamızın sebebi de bu. savunma arkası koşuları yapabilecek bir isim olsaydı kadromuzda deplasmanlarda daha çok puan alırdık. doğru düzgün kontra atağa çıkamıyoruz. hep yanlış tercih yapılıyor.

    neyse konumuza dönersek gomis'in gol kralı olması çok olası ama şampiyonluk için en az 2 farklı maçta toplamda 3-4 gol atması bence şart. evimizde malatya'ya hat-trick yapmakla, beşiktaş'a gol atmak arasında fark var.

    dilerim tüm yükü en azından şu 4 haftada gomis'e yıkmadan hem gomis'in hem de feghouli, belhanda, garry gibi isimlerin de skora katkı verdiği bir bölüm yaşarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın