resim
Ömer Toprak
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:34
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 331
    kendisi kötü bir savunmacıdır ama defansı önde kuran takımlarda oynamaya uygun oyuncu özellikleri var. ayağı fena değil, çabukluğu var, orta sahayla arasındaki mesafeyi açmayarak oynayabiliyor vesayre bu gibi şeyler.

    artık savunmacı kimliğinden çok oynanan oyun kimliğine uygun stoper arandığı için ömer toprak gibiler üst seviye takılabiliyor. 15 sene öncesinin futbolunda imkanı yoktu. mesela pique iyi bir savunmacı mı? top seviye için değil bence. ama oyuncu olarak ve oyuna uygunluk olarak iyi. keza umtiti hatta city'nin aldığı john stones ve laporte çok iyi savunmacı oldukları için değil, teknik özellikleri ve önde oynayabilme kabiliyetlerinden ötürü alındı. çünkü iyi savunmacı ancak ağır veya top becerisi düşük oyuncuların, oyunu bozabilme probleminden dolayı ömer gibi oyuna uygun oyuncular tercih ediliyor. capello'nun geçtiğimiz aylarda çokça dalga geçilen bir beyanatı vardı ve bu durumu bonucci üzerinden örneklendirmişti. aslında anlatmaya çalıştığı şey buydu.

    dortmund'un ömer'i transfer etmesinin sebebi ilk paragraftaki şeyler. önde oynayabilmesi falan ha dortmund kötü sezon geçirdi ve iyi yönetilen bir kulüp değil bence. ömer toprak transferi dortmund için iyi transfer oldu diyen var mıdır bilmiyorum. tuchel psg'ye aldırırsa çok şaşırım. özellikler tutsa da kalite olarak hiç uygun olduğunu sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın