• 5
    galatasaray beşiktaş maçında şu an kalan biletler 900 tl. benim bir üniversite öğrencisi olarak aylık geçindiğim para bu.(ailemle kalıyorum kira giderim yok.) satışa çıkan en ucuz bilet 200 tl.
    arkadaşla akhisarspor beşiktaş maçına gidelim dedik. kale arkası bilet aldık:75 tl.
    göztepe maçlarına gidiyoruz. her maç biletler sabit. kale arkası 16.5tl, numaralı 109tl, vip 216 tl, maraton 50tl(maraton full kombine. sadece kulübe iadeler satışa çıkıyor. kale arkasında maç iyi izlenmiyor. tribün görecekseniz, maç ortamı yaşayacaksanız fena değil ama göztepe taraftarının da senenin başındaki heyecanı yok. yine de türkiye’nin geri kalanının-ki buna biz de dahiliz- oldukça önündeler)
    altınordu maçlarına gidiyoruz. göztepe’yle aynı sahada oynuyor. sadece numaralıda bilet satılıyor. 15 tl. vip 30 tl.(gitmeyen varsa mutlaka öneririm doğanlar stadı’nda numaralıdan maç izleyin. hele 17-18 sezonu son maç erzurum ile play-off’a son bilet maçı olacak. oradan maç izlemek inanılmaz keyifli.)
    17-18 sezonu ilk yarısında karşıyaka-altay maçına gitmiştik. kapalı tribün 20tl.

    şimdi bu kadar neden yazdı bu adam diyorsunuz muhtemelen. genel olarak derbilerde ve 3 büyükler maçlarında bilet fiyatları zaten çok pahalı. o yüzden bir maç için bin lira olan bileti eleştirmeyeceğim bile. fakat olaya şu yönden bakmak istiyorum;
    4 kişilik bir ailesiniz. çocuğunuz maça gitmek istedi. siz de dediniz ki ailecek gidelim. amacınız ailecek maç izlemekse izmir’de süper lig için 109x4=436 lira sadece bilet parası, tff 1.lig seviyesinde ise 15x4=60 lira bilet parası veriyorsunuz. e bilet almak için passolig gerekli. ona da verdiniz kişi başı 25 tl. bunun yanında kişi başı 15 liradan yemek yediğinizi, 20 lira da yol parası verdiğinizi düşünürseniz düşük kaliteli bir maça 250 tl vermiş olacaksınız toplamda. e asgari ücret alan insan, onu geçtim ev kirası verip 2.5-3 bin lira kazanan çoluk çocuklu insan ailesiyle rahat bir şekilde maça gidemezse bu tribünler nasıl dolacak?
    bence ‘insanlar maça gitmiyor çünkü ortada güzel futbol yok’ tezi sadece bir aldatmaca. hadi takım çok iyi gidiyor bizim bu sene. her maç birileri arkadaşlarıyla birbirlerini gaza getirip maça gidiyor. takım kötü olduğu zaman 500 lira 3. kategori bileti alıp desteklemeye giden insanı kim destekleyecek? ligteki pozisyonuyla galatasaray, iki senedir yakaladığı başarı ve tiner etkisiyle beşiktaş, 14 yıl sonra süper lige çıkan göztepe haricinde stadını her maç yüksek yüzdeyle dolduran takım yok. kişi bazında da bursa, eskişehir ve fenerbahçe fena değil. ancak alt ligler veya süper ligin diğer takımları için taraftar çekmek için biraz da aileleri düşünmek gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın