resim
Mohamed Salah Hamed Ghaly
Takım:Liverpool
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Mısır
  • 266
    müslüman olması üzerinden sürekli övünülmesi gerçekten içler acısı bir durum halini almıştır. öncelikle; her birey, kendi iç dünyasında huzur bulduğu şekilde bir inanca sahip olabilir, hiçbir şey bu kavramı yargılanabilir kılmaz, bunu belirterek cümlelerime devam edeyim.
    salah, gerçekten bu sezon büyük futbol oynuyor bu yadsınamaz. buna rağmen, sürekli olarak " aslanım benim, tüm ingiltere sayende müslüman olacak yürü be koçum " gibi kavramların dile getirilmesi gerçekten kendisine müslüman diyen insanların, ne kadar da seslerini duyurabilmek için çırpındığını gösteriyor, işte içler acınası durum olan da tam burada başlıyor. diğer dinlerin ( semavi dinler olsun asya dinleri olsun ) yetiştirdiği bilim insanları olsun, sanatçılar olsun, filozoflar olsun, sosyologlar olsun vs. bir çok başarılı insan varken, bu kadar din vurgusu yapmazlarken, tüm islam coğrafyasının salah' ın müslümanlığını futbolculuğunun önüne koyması gerçekten vahim bir durum; milyonlarca insanı gururlandırabilen şeyin bu olması acaba ne kadar mantıklı ya da şöyle düşünün; salah kariyerinde bir adım öteye gidip milyonlarca euro kazanırken, tokat niksar' da yaşayıp " salah ingiltereyi müslüman yapacak len amk " demek gerçekten cahillik. aslında aşılması gereken şey de bu cahillik ama bunu vurgulayınca genel olarak islam coğrafyasında direkt olarak kafirlik, münafıklık ya da türevlerinden herhangi bir sıfat ile yaftalanmak var tabii. salah ile islam coğrafyasının bu kadar övünmesinin bir benzeri durum, papa' nın messi ile tüm hristiyan alemi olarak övünüyoruz demesi ile eş değerdir aslında. diğer üzüntü verici nokta da, islam coğrafyasının dünya mirasına son zamanlarda kayda değer bir katkıda bulunamamış olması ( yapılan bilimse, toplumsal ya da idari çalışmalarda yüzdelik dilimlere bakıldığında gerçekten yüzdesi çok az ) maalesef ki bu nedenle de hem yokluk hem de din fanatizmi işleri bu noktaya getiriyor.
    sözlerimi sonlandırırken, bu sezon gerçekten çok güzel bir futbol ortaya koyan salah' ın, umarım hem şampiyonlar liginde hem de dünya kupasında daha da büyük başarılar kazanmasını dilerim. son yıllardaki messi-ronaldo olayı artık futbolu gerçekten rutin hale getirdi, aralarından sıyrılan bir salah' ın olması, her şeyden önce bir futbolsever olan herkesi mutlu edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın