• 2503
    yıllardır üçüncü büyük sıfatıyla anılıyor olmaları, şüphesiz kendilerinin en başarılı üçüncü türk takım olmasından kaynaklanıyor. başarısızlıklarla geçen yıllarda, galatasaray ve fenerbahçe camialarının birbirine duyduğu nefreti anlayamamalarının sebebi, umursanmıyor olmalarıydı. türkiye'nin en başarılı iki kulübünün birbirleriyle olan rekabetini tuhaf bir kıskançlıkla izlediler ve bu rekabet sayesinde şeklillenen ülkenin spor gündeminde kendilerine az yer buldular.

    bu durum, onlara göre kendilerini daha şerefli yaptı, çünkü tartışmaların içinde yer almıyorlardı. halbuki bu durum, onların daha şerefli olmalarından değil, siklenmiyor olmalarından kaynaklanıyordu. eski nesil bu durumun sonuna kadar farkında olsa da, sosyal medya ile büyüyen yeni nesil bu durumu anlayamadığı gibi, bir de yanlış yorumladı. sandılar ki galatasaray ve fenerbahçe kavga ettikleri için hep gündemdelerdi, kendileri bu kavgalara katılmadıkları için arka planda kalıyorlardı. bursaspor gibi bir kulüple ezeli rakip olacak kadar arka planda kalmışlardı, ne galatasaray, ne fenerbahçe, kendilerine yeterli ilgiyi göstermediği için avuntuyu bursaspor'da bulmuşlardı. fakat sonradan farkettiler ki bu boş bir kavgaydı, kavga etmek için daha büyük rakipler seçmelilerdi. bursaspor rekabetlerine de bir parantez açmak lazım ki bursaspor, tarihindeki tek şampiyonluğunu, evinde ezeli rakibi beşiktaş'ı yenerek kazanmıştır. (bkz: utanç)

    ne zaman ki yönetim anlamında başarılı hamleler yaptılar, o zaman başarı geldi, medya ilgisi üzerlerine döndü ve bbg evlerinde geçici şöhret olan tipler gibi manyak oldular, şöhretin büyüsüne kapıldılar, kendileri için daha önce söylenen bütün olumlu sıfatlar yok oldu gitti. bugün gelinen noktada, şampiyonluğa oynayan takım kim olursa olsun düşman olan fenerbahçe taraftarı sayesinde, tarihlerinin en çok umursandıkları dönemini yaşıyorlar. çünkü fenerbahçe taraftarı için rakibin adı önemli değildir, bursaspor sivrildiyse bursaspor, çemişgezekspor sivrildiyse çemişgezekspor ezeli rakipleri oluverir. yani bu umursanma durumları da geçicidir bu bağlamda.

    sonuç olarak bugün farkına vardıkları bir diğer şey, iki sezondur şampiyon olabildikleri için kendilerine önemliymiş gibi muamele eden fenerbahçe'nin, ne kadar ezik, ne kadar boş bir camia olduğudur. ve farkettiler ki, bu eziklikle yıllardır mücadele eden ve ayakta dimdik duran galatasaray, ne kadar büyük, ne kadar kaliteli bir camiadır. bugün hakkımızi vermeye, siz bu ibneler konusunda ne kadar haklıymışsınız demeye başladılar.

    ama bilsinler ki, biz siklememeye devam edeceğiz. çünkü bizim için rakip diye bir şey yoktur. kendi kendimizi iyi yönetemediğimizde düşeriz, iyi yönetildiğimizde ise karşımızda durabilecek bir camia yoktur.

    http://i.hizliresim.com/9QE4pO.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın