resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 15751
    eğer sağlıklı yönetilen, büyük dalgalanmalar yaşamayan bir takım olsaydık; sneijder'i 38 yaşına kadar falan bile kullanabilirdik. maaşı düşürülür, iç sahada dominant oynayacağımız maçlarda veya deplasmanlarda sıkıştığımızda anahtar oyuncu olarak kenardan sahaya atabilirdik. sneijder özellikle son 1-1.5 sezon temposunu kaybetmişti, kanatlara deplase olarak saklanarak oynuyordu ve bu iyi bir a planı oluşturmak konusunda engel oluşturan şeylerdendi. ama adamın oyun görüşü ve tek top atma becerisi o kadar iyi ki... bu kadar büyük bir kaliteden vazgeçmek de çok büyük lüks. bunun farkındayım. bir daha bu kadar üst seviye özellikleri olan bir oyuncuyu yakalamamız da zor.

    ben yazın sneijder'in gitmesini istemiştim ama bunun sebebi saha içi değildi. sneijder artık taraftarı bölen bir konuma gelmeye başlamıştı(kendisinin suçu değil başta belirttiğim sağlıklı yönetilemeyen futbol takımının taraftara yansıması) gitmesini isteyenler son dönemde çok artmıştı. bir diğer tarafta her halukarda arkasında duruyordu. mesela biri sneijder'i eleştiriyor, hemen arkasından biri gelip niye selçuk'u eleştirmiyorsunuz diyor. ne alakaysa yani. özne sneijder. takım kötü oynuyor, kötü sonuç alıyor, sneijder dışında herkes yerden yere vuruluyor. sneijder sevgisi takım kimliğinin de önüne geçmeye başlamıştı ve sneijder'de aşırı yıpranmıştı,kesmek daha mantıklıydı.

    aradan geçen yaklaşık 10 ayda genel anlamda fikrim değişmedi. ha sneijder'i arıyor muyum? bazı maçlarda çok çok fazla. sneijder'i en sevmeyenlerin bile top kullanma becerisi konusunda dünyada en iyilerden biri olduğunu kabul ediyordur.

    eğer sneijder'in geldiği 2013 yılından sonra finansal ve idari krizleri bu kadar derin yaşamasaydık; taraftarda sneijder'e bu kadar bağlanmazdı, yaşlandıkça yeni bir role büründürmek daha kolay olurdu ve kalmak istediği kadar kalırdı. ama bunlar olmadı. o yüzden ne söylesek boş. sneijder konusunda iki tarafın da haklı olduğu kısımlar var. bir taraf kalitesinin ve tek başına bir sürü maç alabileceğinin farkında, diğer tarafta düşen temposu, maaşı ve yıpranmışlığı ile zararlı hale geldiğini düşünüyordu. ben tamamen idari açıdan doğru buluyorum. yoksa galatasaray seviyesinde bir takımın sneijder kalitesinden vazgeçmesi mantıklı bir izahı olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın