resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3212
    her kritik maç öncesi -ki son 10 maçtır maçlar kritik.- kendisinden maçı alması beklenen oyuncu. hiçbir zaman öyle bir oyuncu olmadı, muhtemelen de olmayacak.
    şu an takımın belhanda olmadan zayıfladığı gerçeği kendisinin bu takımın ofansif orta sahası olamayacağı gerçeğini değiştirmiyor. bizim ülkenin ana sorunu bu, yetersizleri daha yetersizlerle karşılaştırıp yetersizlere talim ediyoruz. her alanda böyle. bir şey daha var; yanlış hep yanlışla savunuluyor. belhanda'yı eleştiriyorsun, feghouli daha kötü diyorlar. feghouli'yi de eleştireceksin.
    neyse...

    belhanda'dan denenirse iyi bir 8 numara çıkabilir. selçuk'un şu anki formuna bakılırsa selçuk'tan iyi olacağı kesin. ancak belhanda'nın maliyeti çok yüksek. ek olarak belhanda'yı 8 numaraya çekmek demek transfer sezonunda iyi bir ofansif orta saha getirmek demek. ekstra bir maliyet daha. bu maddi darboğazda zor bir iş.
    hem de belhanda'yı devşirmeye çalışmaktansa o bölgeye cuk oturacak bir orta saha alınabilir daha düşük maliyetle. belhanda'dan gelecek parayla da galatasaray seviyesinde gerçek bir ofansif orta saha ya da kanat, kanat forvet alınır.

    fatih terim her zaman için şapkadan tavşan çıkaran 10 numaralarla oynamayı sevmiştir. geçmişte hagi, 3. döneminde sneijder bu tip oyunculardandı. bakmayın sneijder ile anlaşamıyordu iddialarına 2012-2013 şampiyonluğunu 4-1-2-1-2 dizilimine dönüp sneijder'i efektif hale getirerek kazandı. fatih hoca'nın da çok sevdiğini düşünmüyorum belhanda'yı.
    galatasaray 10 numarası kilit açabilmeli, oyun zora girdiğinde tek hareketle maçı getirebilmeli. eğer sadece oyun kuruyorsa, asistini asistini yapan pasları atabiliyorsa bunlar da bir meziyettir ancak o zaman adam akıllı daha geride konumlanacak ve mevkisini orta saha yapacak. 10 numara giymekle 10 numara olunmuyor. hele hele selefi fb derbisi 0-0 giderken 89 ve 91'de bir sağa bir sola selam verdirip maç aldırıyorsa ya da karda buzda 86. dakikada no look gol atıp ölüm grubundan çıkarıyorsa...

    transfer başarısızlığıdır.
    iyi niyetlidir, vs. hiçbir lafım yok. sezon sonuna kadar oynamalı daha sonra zarar etmeden elden çıkarılmalıdır. kalacaksa da dediğim gibi mevkisi ofansif orta saha değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın