• 14
    futbol takımımızın temelini oluşturması gereken akademidir. bu temelin etrafına transfer yapılarak takım oluşturulmalıdır. ancak hazır yemeye, hızlıca tüketmeye alışmış, uzun vadeli planlamaya öcü gibi bakan, eğitim-öğretim hedefini sadece diploma dediğimiz bir kağıt parçasını alabilmek olarak belirlemiş bir toplumun bireyleri olarak, haliyle, akademinin önemini hep göz ardı ediyoruz.
    takımda bir bölgede alternatif oyuncu eksikliği varsa aklımız hemen transfere gidiyor. sonra alıyoruz saçma sapan kazma topçuları, basın da azıcık pohpohluyor elemanı, bir iki gol/assist vidyosu izliyoruz, "işte" diyoruz "bu aradığımız". ne biz ne de başkası bakıyor bu gençlere.
    bu gençlerden hiçbirisi (özellikle 16 yaşından büyük olanlar) a takımda beş dakika bile oynayacak düzeyde değil diyorsanız sorun o zaman akademinin kendisindedir. zira akademi okuldur ve esas görevi futbolu öğretmektir. futbolcunun ne kadar iyi olduğu yetenek ve fiziksel özelliklerinin ötesinde futbol bilgisine bağlıdır. futbol bilgisi adı üstünde bilgidir ve öğrenilir. bu bilginin edinilmesi önce öğretene sonra öğrenene bağlıdır. akademinin öğreten kadrosu işinin ehli bireylerden oluşmalıdır (mevcut hocalar öyledir değildir demiyorum, çünkü kendileri hakkında bilgi sahibi değilim). işinin ehli hocaların elinde yetişecek yetenekli futbolcular verilmelidir ki bu da düzgünce ve adilce yapılacak seçmelerle mümkün olacaktır.
    uzun süreli sportif başarının ve ekonomik refahın olmazsa olmazı akademidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın