• 47
    ilk 11'den 9 oyuncuyu değiştirip kupa maçına çıkmak rotasyon değildir. b takımını sahaya sürmüş olursun böyle yaparsan. nitekim 18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçına bu şekilde çıkarak kupayı feda etti fatih terim.

    rotasyon dediğin, ilk 11'i zorlayabilen, ona alternatif olabilecek potansiyele sahip oyunculara çeşitli uzunluklarda süreler vererek kondüsyonu dengelemektir. dolayısıyla söz konusu akhisar maçına latovlevici, yasin, ahmet çalık, tolga gibi oyuncuları çıkarmak intihar oldu. mevcut kadro yapısında kupa yarı finalinde avantajlı bir skorla ikinci maça çıkıyor olsan bile 2 stoperden 1'inde, 2 bekten 1'inde, 2 açıktan 1'inde, 2 merkez orta sahadan 1'inde değişiklik yapman gerekir.

    geri dörtlünün, hücum hattının komple değiştiği; tolga'nın kamikaze gibi rakip ceza sahasına intihar saldırıları düzenlediği bir maçta istediğin skoru alman zordur. zira olmadı da.

    mariano-nagatomo'dan biri; rodrigues-feghouli'den biri; denayer-serdar'dan biri; gomis-belhanda'dan da biri sahada olsaydı 18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçında ilk yarıda skoru rakip için geri dönüşü çok zor bir hale getirip tercihen bazılarını çıkartıp kalanların aktif dinlenme yaparak maçı bitirmelerini sağlayabilirdi fatih hoca.

    zira bu elenmeyle birlikte a takım, b takım ayrımı keskinleşti. olası kart cezaları, sakatlıklar halinde yerlerine konacak linnes, selçuk, sinan gibi ilk alternatifler için de özgüven kaybı oldu. kupa finaline çıkmış olmanın moraliyle devam etmek mi, yoksa kendi sahanda rövanşına avantajlı skorla çıktığın kupa yarı finalinde vasat rakibe elenip durduk yerde kaybetmek mi tercih edilir? bence tabii ki, moralli finalist olmaktı. kötü oldu bu aslında rotasyon olmayan rotasyon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın