• 41
    2 gün kalan maç.

    http://cdn.futbolarena.com/...riano_gol_izleex.jpg

    6 gün içinde lig liderliği, kupa yarı finali ve alanya deplasmanına çıkacak olan galatasaray futbol takımının bu serideki son maçı.

    (bkz: 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı)
    (bkz: 18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçı)
    (bkz: 21 nisan 2018 alanyaspor galatasaray maçı)

    ligin sonu (30.hafta) gelmişken tff denilen taraflı ve yandaş kurum rakiplerimizi 9 günde 3 maç oynamaya iterken bize 6 günde 3 maç oynatarak zaten niyetini bir kez daha belli etmişti. dünyada bunun örneği yoktur anasını satayım. hayır camiadan da tek ses çıkmadı ona ayar oluyorum. kupadan olduk zaten, bu sessizlik inşallah daha fazla canımızı yakmaz!

    ben fatih terim'e bu maç için zerre kadar laf etmem. maçın sıcağıyla bile gece yazdım (bkz: fatih terim/#2395977)

    adamın elinde ilk onbiri dışında o kadar çöp bir kadro var ki, 2-1 deplasmanda kazanılan maçin rövanşını asy arena'da 0-2 kaybederek elenebiliyor.

    ben kupa beyi lakabını çok seven ve her kupayı kazanmak isteyen biriyimdir, öyle "süt kupası" çekmem elenince ama 2017-2018 sezonu şampiyonluğu o kadar önemli ki, bu risk neden alındı diyemem. 4 takımın da tarihini, dönüm noktasını belirleyebilir. uefa ile yaptığımız anlaşmanın bile şampiyonlar ligi'ne gidip gidemeyeceğimiz ile ilgisi olacaktır. ekonomik olarak 3 büyükler de sıkıntılı ve uefa şamp. ligi gelirleri bu kadar arttırılmışken gruplara kalan türk takımı biraz nefes alacak. transferde de, oyuncu tercihlerinde de, sezon öncesi kamp programını ayarlamada da çok çok önemli bu durum.

    fener'le farkı tarihte ilk kez 2'ye çıkarma şansımız var. bunu tepmeyelim.

    işte bu sebeple artık dün akşamı bir kenara bırakıp acilen bu maça konsantre olmalıyız.

    karşımızda can çekişen bir alanya takımı ve mesut bakkal var.

    geçen hafta sarı kart sınırında tonla oyuncusu varken hiçbiri cezalı duruma düşmedi, hiç sakatları yok ve bu hafta tam kadro karşımızdalar.

    bizde ise maicon kırmızı kart cezalısı olacak.

    alanya klasik 4-2-3-1 oynuyor. bu maçta muhtemel kadrosu da şu şekilde olacaktır.

    ----------------haydar-----------------

    gassama-welinton-tzavellas-n'sakala

    ------------sackey-maniatis-----------

    efecan----------emre-------fernandes

    ----------------douglas----------------

    alanya takımı ligde 32 puanla düşme potasının 3 puan üzerinde 14.sırada. 29 haftada 45 gol atıp 50 gol yemişler. ligde kayseri, göztepe, sivas gibi takımlardan daha fazla gol atmasına rağmen, karabük'ten sonra en çok gol yiyen takım.

    genel anlamda maçları pek golsüz bitmiyor. son 19 lig maçında gol yemedikleri 1 maç var. o da ankara'da gençler'i 1-0 yenmeleri. lige de o sayede tutundular.

    yakın tarihte başakşehir'e evlerinde 4 attılar. (9-3-18)

    tek tek bakıldığında etkili bir hücum hattına sahipler. özellikle junior fernandes sol kanatta akıyor. bizi en çok zorlayacak isim de kendisi olacaktır(9 gol 6 asist). v.love gittikten sonra kadroya gelen forvetleri douglas da hava topu kazanmada maç başı 3.4 gibi bir rakama sahip. sağ kanat efecan'ın ise 4 gol 5 asisti var. adı bizimle de anılan emre akbaba ise 11 gol 6 asistle v.love'un gidişinden beri takımın gol yükünü çekiyor.

    alanya takımı ceza sahası civarından çok fazla şut çekiyor. bire birde etkili isimleri rakiplerini geçip kaleyi gördükleri yerlerden sürekli şut deniyor. genel oyun planları da bu, kapanıp kapılan toplarda uzun oynayıp, fernandes, emre, efecan ile kontraları bitirmek. duran topları savunmada gene anlamda iyiler. fakat bu iyi özelliklerine rağmen savunma konusunda çok zayıflar. çok gol yiyebiliyorlar. defans oyuncuları ara topları savunmada ve bire birde güçlü oyunculara karşı savunma yapmada zayıflar.

    bu sebeple feghouli, rodrigues, belhanda gibi dripling ustalarının bu maçta etkili olmasını bekliyorum, diliyorum.

    bu maçta topu bize vereceklerine ve kaptıkları her topta birkaç pasla kaleye gitmeye çalışacaklarına eminim.

    biz dün akşamki saçmalığı saymazsak fatih terim geldiğinden beri akan oyunda neredeyse gol yemiyoruz.*

    duran top şansı vermez ve ceza sahası yayı civarından şut çekmelerine mani olursak alanya takımını hızlı beklerimiz ve hızlı stoperimiz denayer ile durdurabileceğimize inanıyorum. bizim bu maça b.şehir maçında * çıkan ilk onbirle çıkacağımız garanti bence.

    ---------------muslera----------------

    mariano-denayer-serdar-nagatomo

    -----------------donk-----------------

    feghouli--fernando-belhanda--garry

    -----------------gomis----------------

    fernandes tehlikesini mariano ve denayer ile durdurabiliriz. serdar ve donk da douglas'a yine havadan pek top vermez.

    18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçındaki rezillikten sonra daha konsantre ve ciddi bir oyun bekliyorum. artık ligin son 5 maçına girerken kazanılacak olan 3 puanla 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı öncesinde sinerjiyi yine tavan yapabiliriz. evimizdeki beşiktaş derbisinin tüm taktik detayını bile bu maç belirleyebilir. beşiktaş'ın bizi mutlak yenmek zorunda olacağı bir maçta evimizde oynamak büyük avantajken 2 hafta içinde b.şehir'in olası puan kaybında bu maç ile bir anda 4-5 puanlık kredi kazanabilecek konuma gelebiliriz.

    tek ihtiyacımız olan şey konsantrasyon!

    https://i.ytimg.com/vi/AVE8hec_CRg/hqdefault.jpg

    (bkz: hedef 21)

    (bkz: 6'da 6)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın