resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:36
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 992
    performansını değerlendirmek için 2017-2018 sezonu uygun bir sezon değil. farklı bir kıtadan, kendi sezonu başladıktan sonra transfer edildi ve doğal olarak fiziksel ve mental anlamda düşüşe geçti.

    2017'nin haziran ayında türkiye ligi tatil olurken brezilya liginin 4. hafta maçları oynanıyordu. kendisi için tatil iyi ihtimâlle 2017 nisan ayında bitmiş ve yeni sezon başlamıştı. hâl böyleyken brezilya serie a'da 7 maça da çıktı. son maçını da 18 haziran 2017'de oynadı. galatasaray'a transfer olduktan sonra 13 temmuz'daki östersunds fk maçında da forma giydi. sezonu çok erken açan galatasaray'da 2017-2018 sezonu hazırlıklarından da(ki tudor antrenmanları, mâlum) nasibini aldı.

    velhâsılı, mayıs 2017'den beri(ki yaklaşık 11 aylık bir periyot) iki defa sezon öncesi hazırlık kampı yaptı ve bu 11 aylık süreçte -bugüne kadar- toplam 39 maça çıkmış oldu.

    bu yüzden performansında düşüş olması doğaldır ve insanın tabiatı gereğidir. farklı bir kıtadan gelip, geldiği takımın sezon açılış maçında forma giymek her babayiğidin de harcı değil(o tarihlerde taraftarlar sneijder'in ibiza'dan dönmesini bekliyordu, hatırlayalım), taraftar olarak bunları da görmemiz lazım.

    performansı elbette ki düşüşe geçecekti ve geçti de, bunda kaygı verici bir durum göremiyorum. üstelik maicon fiziğiyle iş gören, tek hamleli bir savunma oyuncusu, fiziksel yıpratıcılığı en fazla olan mevkilerden birinde oynuyor; çok doğal ki yıprandı ve çaptan düşmeye başladı(şimdilik idare etmeye çalışıyor).

    kendisini yasin öztekin'le ve ahmet serkan çalık'la bir tutmak bu nedenle doğru değil. -eğer kalırsa- 2018-2019 sezonunda çok daha iyi bir performans göstereceğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın