resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1881
    liverpool'da salah, burnley'de tarkowski, city'de de bruyne, tottenham'da kane, accrington'da billy kee olmasa açık ara şampiyon olacak takımın teknik direktörü.

    yaşımız yüzünden futbolun belki son 20-30 yılını biliyoruz ama öncesinde bi 100 küsür yıllık daha geçmişi var. önceki 100 yılı incelediğimizde total futbolu guardiola'nın, karşı presi klopp'un bulmadığını, reaktif futbolun mucidinin de mourinho olmadığını görüyoruz. bu herifler dahi olmaktan ziyade farklı kutupların top class seviyedeki en başarılı uygulayıcılarıdır. kariyerlerini ise taktiksel zekalarına değil insan ilişkilerine borçlulardır. marcello lippi'ye -ki kariyerinde şampiyonlar ligi ve dünya kupası şampiyonlukları bulunan elit bir teknik direktördür- ingiltere'de takım çalıştırıp çalıştırmayacağı sorulduğunda; "premier lig'i çok isterim ama ne yazık ki ingilizce bilmiyorum, bence teknik direktör futbol bilgisinden çok futbolcuları konuşmalarıyla etkileyen, motive eden insandır" demiştir.

    futbol varolduğu sürece farklı kutuplar olmaya devam edecektir. aksi halde, tüm takımlar aynı futbolu oynamaya çalışsa her zaman kadrosu daha kuvvetli olan, daha çok parası olan şampiyon olurdu. farklı kutuplar olduğu için leicester city ve atletico madrid şampiyon oldu, roma barcelona'yı eledi, biz uefa kupası'nı aldık. bu yüzden mourinho'nun futbol anlayışının eleştirilmesini yersiz buluyorum.

    son olarak, manchester united kendisinden hoşnut değilse vakit kaybetmeden kovsun. çünkü valencia (32), smalling, rojo, young (32) defansıyla oynayacakları hücum futbolunun sonuçlarını görmeyi çok isterdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın