resim
Tugay Kerimoğlu
Görev:Sportif Direktör
Takım:M. Değirmenlik
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 1106
    1990 yılında başlayan galatasaray kariyeri 2000 yılında sona ermiş futbolcudur.

    on yıl süren galatasaray kariyerine çok parlak bir başlangıç yapmıştır. yüksek teknik kapasitesi ve kendinden emin tavırlarıyla taraftara güven vermişti. bu parlak döneminde birçok başarılı maç çıkarmıştır. bilhassa kadıköy deplasmanında 4-1 kazandığımız maçta oynadığı oyun ve uzaktan attığı gol unutulmazdır. direğe çarparak gol olan şuttaki "çaaat" sesi hala zihinlerde yankılanır.

    90'ların ortasında form düşüklüğü, fiziksel yetersizliği, oyunu yavaşlatması ve özel hayatındaki sorunlarla gündeme gelmiştir. geleceğin yıldızı olarak gösterilen tugay, eleştirilerin odak noktası haline geldi. yine de bu dönem büyük oranda ilk 11 oyuncusu olarak konumu korumuştur.

    galatasaray kariyerinin son döneminde çoğu zaman yedek bırakılmıştır. çünkü suat-okan-emre üçlüsü sıradışı bir performans sergilemiş, birbirini tamamlayan oyunlarıyla diğer orta saha oyuncularını gölgede bırakmıştı. az şans bulan tugay kerimoğlu yine de takıma katkı sağlamıştır. almanya deplasmanında yine 4-1 kazandığımız hertha berlin şampiyonlar ligi maçında muhteşem oyununu çok şık bir golle süslediği maç bu döneme ilişkin ilk akla gelendir.

    galatasaray kariyeri sonrasında sırasıyla glasgow rangers ve blackburn rovers formaları giymiş, özellikle ingiltere'de çok başarılı olmuştur.

    iyisiyle kötüsüyle 10 yıl futbolcu olarak; futbol kariyeri sona erdikten sonra da teknik heyet bünyesinde galatasarayımıza hizmet etmiştir. başarısız dönemler yaşasa da her daim galatasaray'a yakışır duruş sergilemiş; sevgi ve saygıyla anılacak olan efsanemizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın