resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 185
    halil umut meler, daha önce de yazdığım entrylerin birçoğunda ifade ettiğim gibi çok zeki ve iyi bir hakem. türkiye’nin bana göre bir numaralı hakemi ama özellikle konyaspor maçında aleyhimize bayağı kararlar verdi. bu kararlarında tüpçü’nün ve konjonktör’ün baskısının olduğunu düşünüyorum.

    15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçında donk’a, adebayor’a ve emre’ye (ikinci sarı) göstermediği sarı kartlar eksiğiydi. iki pozisyonda lehimize olabilecek avantaj kuralını uygulamaması da tartışılabilir ama bir gün önce ülkenin bir numarasının açıklamaları, emre ve arda’nın baskıları ve tehditleri karşısında bunları normal karşılıyorum.

    kendisine tavsiyem, asla ama asla korkmaması, zekasını ve bilgisini kullanarak harika maçlar yönetmesidir. idare etmeyi asla düşünmemesi, doğru bildiğini yapması kendisini avrupanın sayılı hakemleri arasına sokacaktır. cüneyt’ten daha iyi hakem olduğu kanaatindeyim.

    hangi takımı tuttuğunu bilmiyorum ama galatasaraylı olduğunu yazan haber siteleri vardı. ben bunu hissetmedim ama galatasaraylı bile olsa ondan tek isteğim var; gördüğünü çalması, asla taraf tutmaması, dürüst olması. böyle bir durumda hata bile yapsa biz onu anlarız ve anlayışla karşılarız. bizim tahammül edemediğimiz şey, kasıtlı yapıldığına inandığımız hatalardır.

    halil umut meler de bunlara inanmalı ve yeteneğini heba etmeden dünyanın sayılı hakemleri arasına girmek için mücadele etmelidir.

    not: emre belezoğlu gibiler bile sakinleştikten sonra izleyecek ve hatalarını anlayacaklardır. dolayısıyla bunlara aldırmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın