resim
Türkay Sabit Şeren
Görev:-
Doğum:15.05.1932
Ölüm:07.07.2016 (84)
Uyruk:Türkiye
  • 17
    "gelelim futbolculara. özellikle de rumenler'e. hagi maç başına 20 bin dolar alır, bir de üstelik yılda aldığı 1 ile 1.5 milyon dolar arasında nakit para vardır. babası ölmüştür, saygı duyarım. ancak babası 67 yaşındadır ve amansız bir hastalığı vardır. hagi tabii ki onun son gününde yanında olacaktır, ama parma maçı sabahı da özel uçağa binip, g.saray'daki görevine dönecekti. burada hagi'nin sarı kırmızılı renklere ve dolara boğulduğu galatasaray spor kulübü'nde aşkı ortaya çıkardı.

    haa, hagi gelseydi ne olurdu? oynasaydı netice değişir miydi? onu bilemem. zira hagi'nin hiçbir avrupa kupası ve büyük maçta g.saray'ı galibiyete götürdüğünü ben hatırlamıyorum. bakın size bazı olaylar anlatayım da, g.saray'ın nasıl oluştuğunu anlayın. metin oktay'ın oğlu doğdu, kısa süre sonra öldü. rahmetli, 3 saat sonra maça çıktı ve attığı gollerle karşılaşmayı kazandık. benim, yani turgay şeren'in babası öldü. takım arkadaşlarımla gittik, onu mezara koyduk, oradan sahaya geldik. coşkun özarı'nın babasına son dini görevimizi yerine getirdik, onu da mezara koyduk. aynı gün maça çıktık ve kazandık. bunun gibi sayfalar dolusu anlatacağım, yaşadığım, gördüğüm ve bana anlatılan hatıralar var. işte g.saray futbol takımı'nın temeli böyle oluşmuştur.

    denilebilir ki, o zaman amatördü, şimdi profesyonel. daha iyi ya, eğer g.saraylı sadece profesyonelliği düşünüyorsa, duygusallık bir yana. hagi efendi gelir, parma maçında sahaya çıkar oynar. her maç öncesi bakın hagi tribünlere gidiyor ve duygu sömürüsü yapıyor. onun ve popescu'nun son durağı g.saray.

    gelelim popescu'ya. g.saray'a maliyeti 5 milyon dolar. üstelik 1.5 milyon dolarlık hagi'den dolayı barcelona'ya olan borcu da üstlenmiş g.saray. popescu ne yapıyor beyler? popescu'nun şekerspor'a attığı gol benim için hiç mühim değil. bana popescu ve rumenler, parma maçını kazandırsın. f.bahçe'yi, beşiktaş'ı yenmek için gayret göstersin. babam da küçük maçlarda çıkar, oynar, golü atar, farklı maç kazanır. irfan kurtoğlu diyor ki, ‘‘hagi olsaydı, parma maçında takımı yönetirdi’’. irfan kurtoğlu benim çocukluk arkadaşımdır. şimdi ona sorayım, hagi oynadığımız bütün büyük maçlarda yok muydu? ve biz de hepsini kaybetmedik mi? yabancı futbolcu tabi ki türkiye'ye para için gelecek, ama aldığı paranın karşılığını bana fazlasıyla verecek."

    turgay şeren / 04.10.1997

    kaynak: http://mayislar.blogspot.com/...ray-ates-icinde.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın