• 874
    (bkz: börü)
    (bkz: börü)
    (bkz: börü)

    10 kere börü, 1000 kere börü.
    bu saatte yazıyorum çünkü finalini kimse tarafından rahatsız edilme ihtimalimin olmadığı bu dakikalarda hakkını vererek izlemek istedim.

    duyurulduğu andan itibaren bekliyorum. bu ekibe çok güveniyordum. alper çağlar'a çok güveniyordum. börü bugün final yaptı. bilerek şimdi yazıyorum ki 6 bölümlük dev yapıtı herkes doya doya izlesin. bu ülkeye unutturulmaya çalışılan bazı değerleri, bazı kavramları, bazı duyguları üstüne basa basa o kadar güzel vurguluyor ki... 1. bölümün ilk dakikasından itibaren alper çağlar'a teşekkür ederek izledim ben bu diziyi. her anında tüylerim diken diken oldu. hem içerdikleriyle hem bu topraklardan böyle bir yapım görmek o kadar mutlu etti ki...

    alper çağlar'ı, çözüm(!) denilen süreçte çektiği ve her türlü baskıya rağmen vazgeçmediği ''dağ'' filminden beri biliyorum, takip ediyorum. ''dağ 2'' filminde zaten bana göre türk sinemasında zirveyi görmüştü. börü'de de bu çizgiyi korumuş. bir televizyon dizisi için her şeyiyle o kadar etkileyiciydi ki börü... bu ekranlarda böyle bir yapım göreceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.

    sözün özü bu diziyi izleyin. blutv'de sansürsüz var. 1 hafta ücretsiz denemesi var sitenin. yaklaşık 8 saatlik bir ziyafet. asla pişman olmayacaksınız. pek umudum olmasa da umarım bu yapım türk televizyonu için bir milat olur. izleyicinin aklıyla dalga geçen yapımlardan, köşesiz yapımcılardan, sikik aşk dizilerinden bıktık usandık artık.

    başta alper çağlar olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık.

    ''türkiye bir rüya. uğruna isimli, isimsiz can vermeye hazır milyonların rüyası. mustafa kemal atatürk'ün rüyası; çağdaş olalım, diye. fatih'in rüyası; avrupa bize, bizim ona imrendiğimiz kadar imrensin, diye. alp arslan'ın rüyası; bir yuvamız olsun, diye.''
App Store'dan indirin Google Play'den alın