• 378
    ceza sahasına adam yığarak gol atabileceğimizi zannederek kaybettiğimiz maç.

    kapanan hele hele otobüs çeken takımlara karşı eğer ki uzaktan şut tehdidiniz yoksa, serbest vuruşlarda da çok etkili değilseniz yapılacak tek 1 iş kalıyor: ceza sahasına sürpriz oyuncu sokmak.

    isterseniz 5 tane santrafor koyun. ceza sahasında bekleyen adamı savunmak otobüs çeken takımlar için çok kolaydır. çünkü zaten dengeyi kurmuşlardır. kapanan savunmaların dengesini bozmanız lazım. bu ya gol atıp öne geçerek olur ya da ceza sahasına sürpriz koşular yapan orta saha oyuncularıyla.

    peki bu maçta ne oldu? selçuk ve belhanda, her maçta olduğu gibi, ceza sahası yayında beklediler. içeriye hiç sürpriz koşu yapmadılar. için kötüsü uzaktan şut da atamıyorlar artık.

    peki bu takımda ceza sahasına sürpriz koşu yapan orta saha oyuncusu kim var? bildiniz, tolga ciğerci. tolga pas atmakta, top tutmakta çok eksik. ama zaten bu maçta bizim top tutmaya ihtiyacımız yoktu. zaten top bizdeydi. ikinci yarıda belhanda - eren değişikliği yerine selçuk - tolga değişikliği gelmiş olsaydı maçı alma ihtimalimiz daha çok artardı. çünkü tolga, iyi ya da kötü, sürkeli o bölgelere giriyor. bunu geriden gelerek yaptığı için de defansı şaşırtıyor.

    ama biz ne yaptık? gomis ve eren'i oraya diktik, onlara sürekli orta yaptık. bunun olmadığını daha önce defalarca test etmiş olmamıza rağmen yaptık bunu. terim'e kızılmasının nedeni budur ve haklı bir kızgınlıktır bu. çünkü bırakın hatalarından ders almayı hata yaptığını bile kabul etmiyor terim. zaten en büyük sorunu bu. bugüne kadar 3 kez milli takımın 4 kez galatasaray'ın başına geçtiyse nedeni bu. hata yapsa bile inatla hatasını tekrar edip doğrulatmaya çalışıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın