resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 2253
    geçen hafta muslera yazımda ofsayt şov yedim, herhalde bugün de aynısını yaşayacağım.
    gomis, dün* takımın en kötüsüydü. deplasmanlarda bu kadar etkisiz olmamızın 1. sebebi sene başından beri kendisidir.
    biz 2-3 yıldır, podolski,sneijder(ilk 1,5 sezonu hariç) gibi ileride, baskı yapmayan, atağa geçtiğimizde, rakip yarı sahaya yerleştiğimizde yerinde sadece duran oyunculardan dolayı başarıya gidemiyorduk. nitekim bu sezonda bunu bize çektiren gomis'tir.
    arkadaşlarla maçı izliyoruz. bir kısmı sürekli selçuk'un yan paslarından şikayet ediyor, ben de diyorum ki atak olgunlaştırmaya çalışıp en uygun yere kaçan adamlara, boşa çıkanlara pas vermeye çalışıyorlar ve atağı sürekli kılmaya çalışıyorlar. tamam da, kardeşim ileri uçta senin en önemli gol ayağın, 2-3 stoper arasında, yay içerisinde sabit duruyor. top onun yakınlarına gelince bile hareketlenmiyor. sofiane ve garry, pas attığında eğer, gomis'in ayağına o topu atmamışlarsa fırça yiyorlar. gomis'in istediği olmayınca takım arkadaşlarına kızma yetkisine sahip. zaten o yan paslardan vazgeçip ileriye doldurma, şişirme, uzun pas denemelerine başladığımızdan sonra, golü de kontradan yiyorsun. o yüzden senin ana santraforun sabit kaldığı sürece, çaresizce boşa çabalıyorsun, istediğin kadar %80'e yakan topa sahip ol, hepsi boşa gidiyor.
    ben yapamıyorum ama video analiz yapan arkadaşlardan rica ediyorum, dün akşam gomis'in ne kadar kötü ve rezil bir santrfor profili çizdiğini bize göstersinler.
    ayrıca fatih hocanın sevmediği tipte bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. hocamız hakan şükür gibi ileride sürekli hareketli olan, baskı yapan, ters koşu yapan, rakip defansı yıpratan adamları seviyor. en büyük 2. örneği de elmander. hatırlayın, hakan şükür gol atıyorsa, o maçta kesin 3-4 tane çok net pozisyon da kaçırıyordu, son vuruşları mükemmel değildi ama o çabasıyla bir şekilde zaten golü atıyordu. keza elmander, çok iyi bir son vuruşçu, bitirici değildi. ama yaptığı baskılarla, ters koşularla rakip defansı bunaltıp, boşluklar yaratıyordu. bunların tersine gomis'in bitirici vuruşları son derece etkili, isabetli. lakin pozisyona girmek için çabalamadığından, top kendisine direk gelmiyorsa, biz de çok etkisiz kalıyoruz. 2 stoper arasında çakılı kalıyor ve kaybolup gidiyor. bu iki örnek bile, terim'in gelecek sezon için, bu tip bir santrfor oyuncu talep etmesi için yeterlidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın