resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 5459
    hagi ile sneijder'i atilan gol - yapilan asistle karsilastirmak hagi vs alex olayindaki hataya dusmektir. gheorghhe hagi; 96-00 galatasaray'inin lideridir. saha icindeki otoritesidir. bu takim tipik turk takimlari gibi simarmadan, civitmadan, belli bir disiplini koruyarak ilerlediyse gheorghe hagi gibi bir liderin etkisidir..

    gheorghe hagi'nin doneminde avrupa'da cok kati bir yabanci siniri vardi. hagi de yabanci statusunde oldugu icin kalamadi avrupa'da. o donemin sartlarinda hem madrid hem de barca'da oynayan adama ''tutunamadi'' degil, ''ikisinin de istedigi'' futbolcu denir, ki bu hagi'nin ne denli buyuk bir yetenek oldugunu gosterir.

    bugunun sartlari olsa; ornegin rumenler yabanci sayilmasa ya da kontenjan o kadar siki olmasa aci; ama gercek; gheorghe hagi'nin yolu kolay kolay buralara dusmezdi. keza popescu'nun da.

    en basitinden; gheorghe hagi'nin erol ersoy ile olan kavgasi yuzunden sahadan bir sure uzak kaldigi sezon tek sampiyonluk verdigimiz senedir.

    hagi; ronaldo - messi olmayabilir belki, ama donemi sartlariyla degerlendirmek lazim. bugun maradona'ya dahi ''ozluyorum'' diye andiriyorsa kendini buyuklugunu dusunmek lazim. ayrica iddia da ediyorum; ronaldo- messi; aa notlu etkiye sahipse bugun futbolda; hagi de o donem en hafifinden ba denebilecek etkiye sahipti dunya'da. * hala 2000 galatasaray'i anlatilirken; merkezinde hagi konur ve hatta hagi'nin ikinci baharinda atesledigi soylenir avrupa'da.

    velhasil; sneijder da bizim, hagi de, kewell da, lincoln de vs. vs. fakat gheorghe hagi; kiyas dahi gotumez. o bir futbolcudan otesidir. liderdir, bayraktir hatta yerine gore saha icinde diktatordur. bugunku absurt transfer ucretleri piyasasinda belki de 35 yasindaki haline deger bicmek imkansizdir. ha bugunun sartlarinda bir hagi de cikmaz zaten; zira futbol tamamen endustriyellesti. eski futbolcularin soyledigi ''futbolcular artik futbola degil sadece paraya, saclarina, arabalarina odaklilar'' elestirilerini goz onune alirsak bugun sahaya hagi gibi bir diktator cikarmak en basta bu ego balonu futbolculari rahatsiz edecek ve muhtemelen ters tepecektir. bugunlerin herhangi bir futbolcusunu hagi ile kiyaslamadan once bu degisen futbol iklimini de ele almamiz lazim.

    sneijder'i dursun yolladi; ama o donem gheorghe hagi'yi degil yollamak oyundan alamiyordu bazen lucescu. burada hagi - sneijder kiyaslamasi ya da kisilik farkina dem vurmuyorum; iklim degisti.

    ozetle gheorghe hagi'yi hagi yapan su beton yetmez tavirlariydi biraz da; https://youtu.be/KVEtdULctAo?t=320
App Store'dan indirin Google Play'den alın