• 393
    taraftarlarının hali malumdur. yani sizler öyle diyorsunuz. sırf ankaragücü çatısı altında diye herkesi genellemeye gerek yok. ancak herhangi bir şekilde de olsa taraftarı olan takımı taraftarı olmayan takıma tercih ederim. ankaragücü'nün en azından taraftarı var, başakşehir'e kıyasla. en azından taraftarının bir kimliği var, kendilerine osmanlı'yı çöküşe sürükleyen yeniçerilerin adını koyan osmanlıspor'a kıyasla.

    süper lig kültür alanı olmalı. işçilerin de takımının bulunması ligde kalmasını isterim karabük gibi. varoşların da temsil edilmesi lazım ankaragücü gibi.

    ankaragücü ve gençlerbirliği, ankara'nın underground yaşamını ve düzen kısmını temsil ediyor. ankaragücü underground, gençler düzen. hiç ankara'da yaşamamış olanlarınıza garip gelebilir ama ankara belki de ülkenin en düzenli şehridir. yanı sıra çok da derin bir underground kültürü vardır. dışardan hatta ankara'nın içinden bakınca bile çok şaşırtıcı olabiliyor. mesela ankaragücü taraftarı tıpkı tatangalar gibi kavgacı olabiliyorlar. ama ankaragücü taraftarını diğerlerinden ayıran hayatlarını öyle yaşıyor olmaları. bozkırın ortasında olmasına rağmen müthiş derecede yeşil bir şehir ancak zaman zaman egzoz kokuyor. ankara üzerine daha da yazmak isterim ama yeri burası değil. velhasıl kelam bu adamlar öyle boş beleş kavgacı adamlar değiller. hayat görüşleri bu, onlar için hayat hep kavga.
App Store'dan indirin Google Play'den alın