resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 13096
    kendisi hakkında dün çıkan yeni sözleşme haberi içerdiği net olmayan ifadeler yüzünden kafa karışıklığına neden olmuş gibi görünüyor. hassas da bir konu olduğu için biraz uzun yazacağım. bildiğiniz gibi selçuk'un 2019 yazına kadar sözleşmesi devam ediyor. benim 2 senelik yeni sözleşme haberinden anladığım, sözleşmesinin 2020 yazına uzatılacağı. selçuk şu anki sözleşmesiyle gelecek sene 2.95 milyon euro alacak. bu parayı maalesef ünal başkan döneminde yaptığımız sözleşmeyle taahhüt etmiştik. selçuk çok büyük bir fedakarlıkta bulunmadığı sürece bu parayı ona vermek zorundayız. selçuk'un da öyle bir niyeti olmadığını geçtiğimiz senelerden az çok biliyoruz diye düşünüyorum, dürüst olmak gerekirse onu suçlamıyorum da bu konuda. biz taraftar olarak kendi açımızdan bakıp selçuk'un bu hali bu paranın yarısı anca eder diyoruz ama, onun açısından bakınca da sonuçta adama böyle saçma bir sözleşme vermişiz bir kere, adam niye durup dururken milyon liralarından feragat etsin... neyse, haberde ise 1.75 milyon eurodan 2 senelik sözleşme denilmiş, yani toplam 3.5 milyon euro. dolayısıyla şu an alacağı paradan yola çıkarsak gerçekte 2. sene için 550 bin euro almış olacak. gelecek sezon alacağı maaş da 1.2 milyon euro azalacağı için ffp açısından da olumlu bir durum olacak. özetle zamanında hamit'le yaşanan olaya benzer bir durum olarak düşünebiliriz.

    bu şekilde yorumlandığında ben sözleşmesinin uzatılmasına karşı değilim. tabii ben haberi yanlış anlamış olabilirim, gelecek sezon 2.95 milyon euroyu verip üzerine de 2 yıl daha 1.75 milyon euro vereceksek bu çok saçma bir karar olur. selçuk'un artık galatasaray'da ilk 11 oyuncusu olacak seviyede olmadığı ortada, bu devre yokluktan idare ediyor (şu ana kadar iyi de idare ediyor, nazar değmesin). bu yaştan sonra da her geçen sene geri gitmeye devam edecektir. ancak böyle saçma bir karar verilmez diye düşünüyorum ve haberi doğru yorumladığımı farz ediyorum.

    bu durumda, zaten gelecek sezon o bölgeye yapılacak bir takviyeyle selçuk rotasyon oyuncusu rolüne geri döner diye düşünüyorum. bu rolde takımda tecrübeli bir ağabey görevi görür, muhtemelen 2020'de sözleşmesini tamamlayınca da futbolu bırakır. selçuk iyisiyle kötüsüyle kulübe bu kadar uzun süre hizmet etmiş, birçok başarıda önemli rol oynamış, kaptanlık yapmış ve genel olarak düzgün bir karakter sergilemiş bir oyuncu. hataları yok mu çokça var tabii ki, ve şu anda geldiği seviye itibariyle de galatasaray'da 11 oyuncusu olmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. ama şahsen selçuk'un cüzi bir ücretle galatasaray'da ekstra 1 yıl daha oynayıp sonrasında da futbolu bizde bırakması güzel ve doğru olur diye düşünüyorum. dolayısıyla sözleşmenin yorumladığım şartlarda 1 sene uzatılmasına karşı değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın