• 73
    sahiplik gibi zırvalardan ziyade dillendirilmesi elzem olan slogan budur. sahiplik çok riskli bir durumdur. gözümüzün önünde bir dönem muazzam parlayıp sonra yere çakılan, futbolcusuna su alacak parası kalmayan sürüyle örnek kulüp var. temel itiraz noktası oligarşik yapılara karşı olmalı. "galatasaray lisenin tekelinden çıksın şirketin tekeline girsin" demek mantıklı değil. o yüzden sahiplik konusu tartışmaya bile kapalı olmalı.

    yapılması gereken basittir: galatasaray'ın lise'nin tekelinden taraftarlarca kurtarılıp halka devredilmesi. milyonların ortak sevdası olan galatasaray spor kulübü inan kıraç gibi, hayri kozak, dursun özbek gibi vizyonsuz, tekelci kişilerin etkin olduğu kurullarca yönetilemez. senelerce özhan canaydın'ı başkan seçen bu tipler galatasaray'a herhangi bir şey kazandıramazlar.

    peki bunun için biz ne yapabiliriz?

    • afiş, pankart hazırlayıp maçlarda tribüne asabiliriz
    • lise statükosunu yeren yapışkan kağıtları gs lisesi'nin duvarlarına yapıştırabiliriz
    • "cimbombom halkındır lise'nin değil" mottosunu kulaklara ezberletebiliriz
    • iyice insanları bu konuya ısıttıktan sonra da mali genel kurulun veya başkanlık seçiminin yapılacağı salonların önlerine gidip bu taleplerimizi gür sesle dile getirerek sonuç alabiliriz.

    yalnız bu dediklerim bugünden yarına olacak şeyler değil. milenyum çocukları gibi emek vermeden kazanım elde etme hayaline kapılmayın. milyon euro'luk bir gücü elinde bulunduran oligarşi tabii ki kolay kolay koltuğunu terketmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın