• 199
    maçı bende izleyemedim. sözlükteki yorumlardan ve gazetelerden takip edebildiğim kadarıyla o kutsal formayı terletip mücadeleleriyle maçı kazanan aslanlarımıza tebrikler ilkönce.

    amatör branşlara ayıramadığımız bütçeler yüzünden bu takımdan kimse şampiyonluk beklemiyor. bütün sene beklenen tek başarı fenerbahçeyi yenmek. bu yüzden öyle bir hava oluşuyor ki bu maçı kazanalım sonra ne olursa olsun. kim ne derse desin büyük bir çoğunluğun alacağımız ceza veya olan olaylar umurunda değil, sonuçta nası koyduk fenere.

    olayları başlatan fener bench'inin arkasında duran bir bayan olmuş. orta parmak hareketi çekince tribünler tahrik olup sahaya inenler olmuş. şimdi bu bayan kimdir? fener seyircisi olamaz girmesi yasaktı, fener yöneticisi ise böyle bir hareket nasıl çekebiliyor nasıl ceza almıyor? ve herşeyden önemlisi o kadar seyircinin ortasında öyle bir hareketi çekecek cesareti kendisinde nasıl buluyor?

    basketbolu bilmek ve basketbol seyircisi olmak çok farklıdır. faul aldırırsın steps olduğunu hakemden önce görüp hakemi uyarırsın vb... ama malasef ki bizim son zamanlardaki başarıslıklara paralel olarak böyle bir kültürümüz kalmadı. tamam futbol seyircisi gitmesin maça ama kim gidecek? işte görüyoruz normal sezonda 50 kişiye oynuyor takım. sonuçta bu kültürün yerleşmesi için de zaman gerekecektir ama o gitsin bu gitmesini ben kabul etmiyorum. sadece biraz sabır diyorum. sahaya girenler hariç olarak sonuçta tribündeki herkes bizden birisi ve aramızda ayrımcılık olmamalı.

    verilecek cezaların da caydırıcı oacağını düşünmüyorum. ali sami yen 5 maç kapatıldı da ne değişti? bu olayları sadece yönetimler engelleyebilir. aziz karşıda olup başarı için her yol mübahtır mantığında olduğu ve ülkeyi ele geçirmeye çalıştığı için de böyle bir şey gerçekleşmeyecektir. bu taraftar da fair play ruhundan özhan canaydın yüzünden o kadar soğudu ki artık daha agresif bir yapıdalar.

    velhasılı kelam, bütçe arttırılıp kafaya oynamadığımız müddetçe, fener maçları bizim için tek amaç olarak kalacaktır. böyle de olduğu sürece bu olaylar hep yaşanacaktır.

    malasef...

    edit: http://www.sabah.com.tr/...i_sevgi_olmadan_asla

    edit: olayları çıkaran bayan kfy üyesiymiş diye bir geyik duydum. baktım kim bunlar diye. işte tarihçeleri:

    --- alıntı ---
    " kill for you " kfy 'dir . ortalama 25 yıllık bir geçmişi olan olan grup, galatasaray'ın "die for you"suna rakip olarak kuruldu. " onlar ölüyorsa, biz de öldürürüz!" kendilerine bu iddialı ismi koymalarında yatan mantık bu.

    kfy'nin yaş ortalaması biraz yüksek; 30'la 55 arasında.... genel müdürler, şirket sahipleri, borsacılar,kısaca; sarı - lacivertliler'in krema tabakasını oluşturuyorlar.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın