resim
Marouane Fellaini-Bakkioui
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.94
Uyruk:Belçika
  • 357
    süperlig'de doğru kullanıldığı taktirde adamı şampiyon yapacak futbolcu.

    çok hızlı, müthiş istasyonlar yapabilen bir adam değildir. zaten fizik yapısı buna müsade etmez. ancak topu kanatlara taşırsanız mutlaka rakip ceza sahasındadır ve müthiş etkilidir. çok iyi pozisyon alır, üstün fiziki özelliklerinin yanı sıra kafa toplarına müthiş çıkar ve iyi de bir bitiricidir. bol kanat ortası yapan bir takımda duran toplarla beraber eminim süperlig'de kariyer rekoru kıracak ve 10 golü geçecektir.

    orta sahada hep doğru yerdedir. serttir. rakibine mutlaka fiziki üstünlük sağlar. ayağı ve oyun görüşü oldukça iyidir. rakibe müdahale etmekten çekinmez. yani selçuk gibi hayalet savunma yapmaz. dripling ve xavi misali paslar beklemek hayal olur oyuncudan fakat dikine oynamayı gayet iyi becerir. kariyerine amc olarak başladığını unutmamak lazım. yani ofansif özellikleri asla küçümsenemez. sadece doğru kullanmak gerek.

    çok iyi ve akıllı bir takım oyuncusudur. gerçekten orta sahanın direncini ciddi ölçüde arttırır. aslında biraz tolga ciğerci'ye benzetebiliriz bu konuda. enerjisi yüksektir. devamlı top olan bölgededir ve sahipsiz topları kazanma oranı çok yüksektir. ama işte çabuk ve seri bir futbolcu değil.

    hep bir laf vardır, uzaklaştırdığımız toplar duvara çarpmış gibi kalemize geri dönüyor diye. bu konuda da çok verimli bir orta saha fellaini. baskıyı kurdunuz. atağınızı yaptınız. topu rakip kaleci aldı veya auta çıktı. hah, o degaj ya da aut atışı var ya, çoğu zaman fellaini sayesinde rakip ceza sahasına atak olarak dönecektir.

    duran top sıkıntımızı tek başına çözer. serdar ve maicon'lu bir savunmaya fellaini gibi hava toplarında expert bir adamı koyarsanız hem takımın yerleşimini saha içerisinde organize eder, hem de çoğu hava topunu toplar. evet sahada bize bir iniesta izletmeyecek, ancak hava toplarında o kadar büyük bir açığımızı kapayacak ki, dediğim gibi doğru kullanıldığı bir galatasaray'da en az +20 gol demektir. +20 gol de net şekilde şampiyonluk getirir.

    son olarak belirtmek isterim ki bu 20 golün tamamını skor üreterek yapmayacak tabi. ancak bu sene hemen her maç gol yediğimiz duran topları ele alırsak fellaini'li bir galatasaray rahatlıkla ligin duran toplardan en az gol yiyen takımı olacaktır. dolayısıyla 10 civarı gol katkısı sağlasa bi 10 civarı da golün yenmesini önleyecektir.

    tek dezavantajı fellaini hakikaten sert oyuncudur. bazen de topa değil rakibe çok sert girer. aslında bu özelliği çok ön plana çıkmadı nedense kariyeri boyunca. demek ki bu işleri akıllı yapıyor. fakat süperlig'de gözünün üzerinde kaşın var diye sarı ve kırmızı kart gösterilen galatasaray futbolcularını düşündüğümüzde ya hakemlerle ciddi sıkıntılar yaşayacaktır ya da kart görmemek için bunca sene geliştirdiği oyun karakteriyle çelişecek ve saha içerisinde bunun travmasının etkisinde hareket edecektir. performansına olumsuz anlamda yansıyabilecek bir durum malesef bu.

    fakat şunu da söylemek lazım ki fellaini manu'dan bile oldukça yüksek bir kontrat istedi bildiğim kadarıyla. galatasaray'ın bu oyuncunun maddi şartlarını nasıl karşılayacağı hakikaten merak konusu. bana göre mevcut mali koşullarda gerçekleştirmemiz imkansıza yakın bu transferi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın