resim
Mohamed Salah Hamed Ghaly
Takım:Liverpool
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Mısır
  • 161
    ingiltere, aristokrat insanların olduğu, içlerinde barındırdıkları kültürü sonuna kadar korumasını bilen ve bunları da yaşayan insanlar oldukları kadar, içlerinde son derece muhafazakar, dışa kapalı ve farklı kültürleri bırak öğrenmeye, tanımaya bile son derece kapalı, hatta inanın "çomar" dediğimiz zihniyetin bir başka tezahürü olabilecek kadar da manyak insanları bulunduran bir ülke.

    yukarıda saydığım her iki gruptaki insan türünün tek ortak noktası var; kendi yaşantılarını son derece üstün ve ulaşılamaz görüyorlar. tabi alçakgönüllü ve dışa açık, tam bir medeniyet timsali insanları da vardır, ancak bunlar azınlık kalacak kadar az.

    işte bu salah dediğiniz adam başta futbolu ve başarısı, sonrasında alçakgönüllüğü ve mütevazı kişiliği ile bu mankafa ingilizleri kendisine hayran bırakıyor.

    geçtiğimiz günlerde ali ece söylemişti tivibu'da. bir liverpool fanatiği geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklama yapmış: "ateistim, sırf salah sevgim yüzünden kelime-i şahadet getirdim ve müslüman oldum".

    arkadaşlar şunu unutmayalım, bir insan dans etmeyi bilmek zorunda değil, bir insan dövmeye sahip olmak zorunda değil, saçını şekilli kestirmek zorunda değil. bütün bunları yapmadığı gibi, bunların herhangi biri veya birden fazlasına da sahip olabilir. bunlara sahip olmak ya da olamamak insanı iyi veya kötü yapmıyor.

    dans etmeyi bilip bilmemesi kendi bileceği iştir, hiçkimseyi ilgilendirmemelidir. bunu kimseye açıklamak zorunda bile değildir.

    liverpool kulübü ve taraftarları açısından da, işini ciddiyetle ve başarıyla yaptığı sürece, bu durum takdirle karşılanacaktır. olması gereken de budur, insanları hobileri veya zevkleriyle eleştirmek değil, işlerindeki başarıları ve performanslarıyla değerlendirebilmektir.

    ayrıca sanki hepiniz vals yapmayı bilip, mohikan saçıyla mı dolaşıyorsunuz =) (bak bir eleştiri de bana, bana ne sizin ne bilip bilmediğinizden)
App Store'dan indirin Google Play'den alın