resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 414
    fenerbahçe taraftarının kendisine duyduğu güven ve teveccüh şahsından çok; mensup olduğu aile, taşıdığı soyadından geliyor. ali koç tek başına bir şahıs olarak ne kadar anlam ve yöneticilik yetkinliği ifade ediyor bu soru işareti bence. ayrıca ailesinin sahip olduğu şirketleri yönetmekle, fenerbahçe gibi kamuoyu yönetimi ve iletişimi çok daha fazla gerektiren, doğrudan saha sonuçları odaklı bir yapıyı idare etmek çok çok farklı işler.

    ha tabi aziz yıldırım'dan kötü olma ihtimali yok. o yüzden azizciyiz. aziz yıldırım eskisi gibi çok para harcayamıyor, medya ve federasyon üzerindeki baskınlığı da zayıfladı. o yüzden aziz yıldırım'ın seçilmesi bizim için iyidir ama bu arkadaş eninde sonunda fener başkanı olacaktır. bu seçim olamazsa bir dahaki seçim.

    ne yapar konusuna gelirsek, kısa vadede fener tribünlerinin hareketlenmesi ve maddi kaynak yaratma dışında çok bir şey yapamaz. maddi kaynakta uefa'nın ffp kriterlerinden dolayı ne kadar direk yansıyabiliyor tefferuatını bilmiyorum. orta vadede eğer mevcut yabancı futbolcu sayısı devam ederse başarılı olabilir. bu yabancı sayısı devam ederse ligin dinamikleri daha da değişecektir -ki değişiyor zaten yavaş yavaş - yabancı hocaların şampiyon olamaması durumu bitebilir. ali koç, yerli teknik direktörle çalışmayacaktır doğal olarak zaten fenerbahçe yerli hoca özelinde alternatifi olan bir camia da değil. o yüzden bir süre beklemek zorunda. bu dönemde ne kadar yıpranır ve rakiplerin durumu ne olur önemli. ben öyle çok çekinilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. çok büyük bütçe farkı oluşmadıkça hemen başarılı olması zor. orta vadede yapmak isteyeceği şeyler de türkiye ikliminden ötürü sekteye uğrama ihtimali fazla. zengin çocuğu bakalım ne kadar sıkıntıya gelebilecek? şimdi tabi cicim ayları, aziz yıldırım'ın etrafındaki ufak bir grup dışında herkes ayılıp bayılıyor, her yerde sevgi görüyor ama başkan olunca işin içine 50 tane farklı mesele, kişi, kurum, gruplar girecek. 2 sene şampiyon olamazsan falan bu twitter'daki ali koç ppli adamlar küfür etmeye başlar. futbol idare etmek zor iş. kendisi dışında getireceği yabancı profesyoneller için de bu ülke zor. ayrıca geri planda falan kalamayacak. direk şahsına bu kadar beklenti yüklenmiş olan bir insan başkan olduktan sonra arka planda durmasını kimse kabul etmeyecektir. göz önünde olacak, eskisine nazaran rahatı kaçacak, insanlar ondan çok şey bekleyecek ve bu en aşağı 20 milyon insan. önceki yapacağı işlere hiç benzemeyecek... yine de aziz seçilsin tabi. elimdeki maldan memnumum açıkçası *
App Store'dan indirin Google Play'den alın