resim
Mohamed Salah Hamed Ghaly
Takım:Liverpool
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Mısır
  • 155
    salah'a övgüler düzerken başta klopp, sonra firmino ve mane'ye de hakkını teslim etmek lazım. öncelikli olarak onu dönüştüren (tabiri caizse level atlatan) klopp ve sistemidir. zira roma da hedef santraforu genelde kanattan destekleyen oyuncu pozisyonundaydı (şu an cengiz'in poziyonu- 4,2,3,1 de sağ açık). klopp 4-3-3 te ileriye koydu ve kanattan biraz daha içe girdi, topla ceza sahası çevresinde buluşmaya başladı. bir ofansif kanat oyuncusu/kanat forvetken gizli santrfora-yardımcı forvete dönüştü. klopp, başta salah olmak üzere bir çok oyuncuya level atlattı (firmino, robertson, alexander-arnold, joe gomez, chamberlain..., aklıma gelen -bana göre- bariz gelişme kaydedenler bunlar).
    klopp'un yanı sıra firmino ve mane'nin hücum hattında salah'a oldukça yüksek seviyede destek verdikleri de aşikar. boş alan yaratıyorlar, istediği topları atabiliyorlar. firmino ve mane'nin herhangi birisinin olmadığı maçlarda liverpool hücüm hattı bocaladı (hatta coutinho bile bu ikisi kadar destekleyemiyordu salah'ı).
    klopp'un elinde müthiş uyumlu bir üçlü forvet hattı var, en tehlikelileri de salah. umarım bu üçlüden herhangi biri "ben reale barçaya gidecem" diye tutturmaz.
    keyifle izliyoruz kendilerini, vurduğun gol olsun king of egypt.
App Store'dan indirin Google Play'den alın