• 31
    (bkz: #2376086)
    emeğine teşekkür ettiğim yazar. yazdıklarından cümleler kaçırmamak için dikkatli okurum ve bir kaç kere okurum. fakat katılmadığım bazı düşünceleri var.
    1-) gomis’in oyunun trabzon deplasmanında patladığını yazmış.
    gomis’in değil de o gün takımın da patladığını yazsaydı keşke. zira gomis’in 4 deplasmanda 4 golü vardı o maça kadar. antalya da ve konya deplasmanında onun sayesinde puan çıkardık unutulmaması gerekir. trabzon deplasmanına gelicek olursak fenerbahçe’yi arenada yenenemiş oluşumuz o gün sahaya yansıdı ve psikolojik olarak zaten o maçı kaybetmiştik.

    2-) gomis’in dönüp vuran veya vurmaya çalışan bir forvet oyuncusu olduğunu yazmış. gomis’in oyun kurma becerisi olmadığından bahsetmiş. öncelikle gomis’ten bahsetmek gerekir. gomis göğüs hızasında etkili ama hava toplarında etkili olmayan, pres konusunda bir elmander olmayan oyuncudur. fakat sırtı dönüp top tutmada, top ayağındayken oyun kurmada ve bitiricilik konusunda tartışmaya açık olucak bi oyuncu değildir.
    gomis pres yapan rakibi bunaltan bir oyuncu olmadığında hem fikirim ama oyun kurabilen, sadece gole odaklanmayan bir forvet olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

    3- fatih terimin pres futboluna uygun olmayışına katılıyorum. fakat bafetimbi gomis’in gol ve asist istatistikleri elmanderden(pres yapabilen forvet örneği)bile daha verimlidir.

    4- (bkz: #2360690) bu entry’sinde kurduğu kadroda belhanda yer alıyor.
    (bkz: #2376086) bu entrysinde ise belhanda’nın şutuna güvenmediğinden ( daha doğrusu adam’ın şutunun berbat olduğundan bahsediyor ama linç yemekten çekinmiş) belhanda’nın bitirici bir on numara olmadığını bildiği halde ve bahsettiği belhanda’nın fatih terimin sisteminde atak bitirici oyuncu olmamasına rağmen kendi kadrosuna alması bana çelişkili geldi.

    5- kurduğu kadro:
    rodrigues’in ve gomis’in yüksek değerde teklifler gelmedikçe satıl(a)mayacağını düşünüyorum. zira yerine gelen adamlar aynı performansı veremez ve yumurtlarsa o zaman siz de yumurtlarsınız. rodrigues’i ve gomis’i kadroya almaması beni çok şaşırttı. ( sanırım satılacağını ve fatih terim’in sistemine uymayacağını düşündü) orta sahaya asamoah’ı koymuş. ama bence hoca’nın istediği tarzda bir oyuncu değil asamoah.

    not: yapıcı eleştiriler her zaman iyidir. yeni fikirler öğrenirsiniz. yazadursun, linç yemekten çekinmesin... beğenmediği oyuncuyu kolayca dile getirebilirsin. o özgür ve rahat yazsın ki bizde keyifle okuyalım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın