resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1866
    aldigi sonuclar icin elestirilmesi cok normal ancak sattigi oyuncular icin elestirilmesi cok sacma. belirtilen topcular lukaku, de bruyne ve salah. evet hepsi birer dunya yildizi oldu ve dunyada mevkilerinde akla gelen sayili oyunculardan.

    lukaku ile baslayalim. 2011 agustos ayinda takima katildi. takima katildigi 2011-2012 sezonu icin takim kadrosunda drogba, torres, anelka ve sturridge var lukaku disinda. sans bulamamasi o genc yasinda cok normal ve o sezon takimin hocalari villas boas ve boas'in yerine gelen di matteo. 12-13 sezonunda lukaku wba'ya kiralanirken karari alan di matteo. de bruyne'de ayni sezon transfer edilip di matteo tarafindan werder'e kiralaniyor. sezonu da di matteo ve benitez ile tamamliyor chelsea.

    13 yazinda mourinho takima katiliyor. salah'i transfer eden kendisi oluyor. mourinho, elinde torres, eto'o, ba ve schurrle varken gitmek isteyen lukaku'nun everton'a kiralik transferine engel olmuyor. de bruyne ise yarim sezon sans bulamiyor cunku ayni mevkideki rakipleri lampard, oscar, mata, mikel, essien, matic, willian, ramires. mata bile gozden cikarilmisti bu nefis orta saha rotasyonunda. yarim sene sans bulamayan de bruyne ise ayrilmak isteyince transferine engel olunmuyor. boyle bir orta saha rotasyonunda de bruyne gibi bir adamin gitmesini dert edecek 1 tane teknik direktor yoktur. zaten de bruyne butun esprisi wolfsburg performans oldu.

    bir sonraki yaz ise diego costa alininca chelsea'nin 1.forvetinin adi konuyor. drogba, schurrle ve remy ile yedek rotasyon tamamlaniyor. yedek olmak istemeyen lukaku'nun transferini o tarihte tarihinin en yuksek ucretini odeyerek gerceklestiriyor everton. hazard, oscar, fabregas, willianli hucum rotasyonuna cuadrado'da eklenince yarim sezonu bos geciren salah'in fiorentina'ya kiralik transferi gerceklesiyor. ayni sezon sampiyonlugu kazaniyor chelsea ve salah sezon basi roma'ya kiralaniyor. aslinda satiliyor. sezonun devaminda mourinho kovuluyor ve roma transferi tamamliyor. bu 3 transferde mourinho'nun suclanabilecegi tek nokta salah'in kiralik sozlesmesini opsiyonlu olmasina izin vermek olabilir. onda ise roma israrci olabilir burasini gercekten bilemiyorum.

    bahsedilen kadro chelsea sonuc olarak. gonderilen adamlarin hepsi cok ciddi rotasyonlarin sonundaki genc yildiz adaylari oldu. 100 hocanin 99'u bu rotasyonlar varken bu oyunculara sans veremezdi. oyuncular da kendi yolunu secti ve yildiz oldular. futbolda bu tur seyler mumkun. real madrid sneijder ve robben'i gonderdiginde ayni sezon finali inter ve bayern oynadi. robben kariyer zirvesini munih'te gordu. sneijder italya ligi, kupasi, super kupasi, sampiyonlar ligi, avrupa super kupasi ve kitalararasi kupayi kazandi inter ile. dunya kupasi finali de yapti. herkes sneijder'in ballondor odulunun calindigini biliyor ancak kimse sneijder'i real madrid'ten gonderen hocayi hatirlamiyor. bak laf lafi aciyor iste. sneijder bunlari yaparken inter'in hocasi jose mourinho idi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın