resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2230
    17 mart 2018 fenerbahçe galatasaray maçı'nda bana göre puan alabildiysek tolga'nın büyük katkısı oldu.

    oyuna girdiği dakikalarda fernando sakatlanmış, selçuk da tamamıyla mücadele edemez hale gelmişti. orta sahamız o kadar çok düştü ki oyundan 72. dakikada aykut kocaman bile çift forvete dönmeye cesaret edebildi. zira alper potuk orta sahada içimizden geçiyordu. elini kolunu sallaya sallaya tüm sahayı her önüne geleni çalımlayarak katedip pozisyon hazırlıyordu. işte 74. dakikada fatih terim (bkz: #2374306) ikinci yarının başında yapması gerekeni yaptı ve selçuk inan'ı çıkarıp tolga ciğerci'yi oyuna aldı. böylece orta saha hakimiyetini fenerbahçe'den geri aldık. zaten aykut kocaman da bu hamle üzerine 78'de soldado'yu çıkarıp valbuena'yı oyuna sokmak zorunda kaldı.

    fenerbahçe'ye maçın ikinci devresi çok pozisyon verdik. ancak çoğu tolga oyuna girmeden önce oldu.
    evet bir pozisyon kaçırmış olabilir. ama tolga forvet oyuncusu değil. volkan demirel'in sağı zayıf olabilir, fakat tolga da sağ ayaklı olduğundan genelde plaseleri kendine göre sağ köşeye yapmayı seviyor. hakikaten de futbolda çoğu futbolcu kaleyi karşıdan gördüğünde plaseyi kullandığı ayağının olduğu taraftaki köşeye yapmayı tercih eder. çünkü içerden falso alan topu ağlarla buluşturmak çok daha zordur. iç tarafa vuruş yapmak da zordur.

    maç içerisinde benzer pozisyonları gomis ve belhanda da kaçırdı. yapacak bir şey yok. bana göre 1 puan adil oldu. çok pozisyona girdik ama özellikle ikinci devre orta saha zaafiyetimiz nedeniyle çok da pozisyon verdik.

    malesef belhanda ile birlikte taraftarın günah keçisi tolga ciğerci. ben galatasaray transfer komitesi olsam her ikisini de önümüzdeki yıl planları içerisine alırdım. zira gayet iyi performans veriyorlar. açıkca bu takımın eksiği adam gibi bir 8 numara. tolgay kadar bir futbolcumuz olsa dünkü derbiyi rahatlıkla koparırdık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın